Διαμαρτυρία ΟΕΒΕΜ για τα νέα μέτρα

Να διαμαρτυρηθεί έντονα για  τα νέα μέτρα εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, μετά από ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τρύφων Πλαστάρα και τη συζήτηση των νέων δεδομένων που επιφέρουν τα μέτρα αυτά. Παράλληλα το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι

μετά από 8 χρόνια ύφεσης, ανεργίας, μείωσης καταναλωτικής δύναμης, αύξησης Φ.Π.Α., αύξησης εισφορών σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, αυξήσεις σε ΔΕΚΟ, φοροεπιδρομή μείωσης αφορολόγητου, αύξησης σε γιατρούς και φάρμακα, μείωσης συντάξεων και μισθών, οι έμποροι – βιοτέχνες – επαγγελματίες δεν αντέχουν άλλο.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ:

«Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου 2017διευρυμένο Δ.Σ. και με Προέδρους των 32 ενεργών Σωματείων που αντιπροσωπεύονται στην δύναμη της ΟΕΒΕΜ, με θέμα: Τα τελευταία μέτρα που συμφώνησε η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους θεσμούς. Μετά από ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Πλαστάρα Τρύφων και συζήτηση των νέων δεδομένων που θα επιφέρουν τα μέτρα αυτά, το Δ.Σ. αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί έντονα για τα νέα μέτρα εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης και οι περισσότερες από αυτές είναι έτοιμες να κλείσουν. Μετά από 8 χρόνια ύφεσης, ανεργίας, μείωσης καταναλωτικής δύναμης, αύξησης Φ.Π.Α., αύξησης εισφορών σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, αυξήσεις σε ΔΕΚΟ, φοροεπιδρομή μείωσης αφορολόγητου, αύξησης σε γιατρούς και φάρμακα, μείωσης συντάξεων και μισθών, οι έμποροι – βιοτέχνες – επαγγελματίες δεν αντέχουμε άλλο. Φτάνει πια. Λέμε:

  1. Ναι στα POS συνδεδεμένα με 100% ακατάσχετο λογαριασμό
  2. Μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών και νομικών προσώπων
  3. Εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων
  4. Εξωδικαστικό συμβιβασμό με πραγματικά εξωδικαστικούς όρους
  5. Λέμε ΝΑΙ σε ένα σταθερό σύστημα επενδύσεων
  6. Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας
  7. Λέμε ΟΧΙ στο άνοιγμα των Κυριακών

Για να επιβιώσουν οι επιχειρηματίες μας, για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, για ένα

καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας, για το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοίμασαν. Δεν θα επιτρέψουμε να μας το επιβάλλουν.»

 

ΠΗΓΗ