Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα “Συζητώντας για το κακό”

Από 24 έως 27 Αυγούστου 2017, η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου φιλοξενεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα Βόλου, το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Societas Ethica (της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Έρευνας για ζητήματα Ηθικής) με κεντρικό θέμα: «Συζητώντας για το κακό».

Στη συνάντηση αυτή επιφανείς φιλόσοφοι και θεολόγοι θα επιχειρήσουν να προσφέρουν μια συνθετική και ισορροπημένη ανάλυση με βάση τη φιλοσοφική και θεολογική παράδοση λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της σχετικής συζήτησης αλλά και τις σημερινές εκφάνσεις του κακού στον κόσμο. Με αφορμή το γεγονός ότι η συνάντηση θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το συνέδριο θα αφιερώσει ειδική συνεδρία στη συζήτηση πτυχών του προβλήματος του κακού που σχετίζονται με το ζήτημα της μετανάστευσης και της οικονομικής κρίσης, που η χώρα μας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Φιλόσοφοι, θεολόγοι, πανεπιστημιακοί και ερευνητές από Σχολές, Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα τελευταία πορίσματα της έρευνάς τους γύρω από το κεντρικό θέμα του συνεδρίου. Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών θα είναι οι Marcel Hénaff (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, San Diego), Maureen Junker-Kenny (Trinity College, Δουβλίνο), Στέλιος Βιρβιδάκης, (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Antje Kapust (Ruhr-University Bochum / Ruhrakademie), Mahmoud Masaeli (Πανεπιστήμιο της Οττάβας, Πρόεδρος της Alternative Perspectives and Global Concerns) και David Gushee (Εταιρεία Χριστιανικής Ηθικής).
Μεταξύ των Ελλήνων ομιλητών του συνεδρίου είναι Δρ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Καθηγητής Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης, Διευθυντής Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Αιδ. Μελέτης Μελετιάδης, Ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Βόλου, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος, κ.ά.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Πανηγυρικός εορτασμός στην Ι. Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς
Next Βόλος: Εξαφανίστηκε 83χρονος στο Νεοχώρι