Διημερίδα για τον Καζαντζάκη στις 24 και 25 Νοεμβρίου

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» , ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνουν διημερίδα αφιερωμένη στο Ν. Καζαντζάκη, με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατό του.

Η διημερίδα έχει ως θέμα «Ο Καζαντζάκης στην αυγή του 21ου αιώνα» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στο πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Όπως τόνισε σε σχετικές δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «είναι μια σημαντική εκδήλωση την οποία στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και είναι αφιερωμένη στον συγγραφέα, τον δημοσιογράφο, τον ποιητή και φιλόσοφο, Νίκο Καζαντζάκη. Έχοντας ένα πλούσιο λογοτεχνικό, ποιητικό και μεταφραστικό έργο, ήταν ένας από τους πιο σεβαστούς από το λαό και από τους πλέον αναγνωρισμένους στο εξωτερικό συγγραφείς. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως. Καλούμε τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρόν σε αυτή την διήμερη εκδήλωση – αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Καζαντζάκης ασχολήθηκε σχεδόν με κάθε είδος λόγου: Ποίηση (δραματική, επική, λυρική), δοκίμιο, μυθιστόρημα (στα Ελληνικά και στα Γαλλικά), ταξιδιωτικές εντυπώσεις, αλληλογραφία, παιδικό μυθιστόρημα, μετάφραση (από τα Αρχαία Ελληνικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά), κινηματογραφικά σενάρια, ιστορία, σχολικά βιβλία, παιδικά βιβλία (διασκευή και μετάφραση), λεξικά (γλωσσικά και εγκυκλοπαιδικά), δημοσιογραφία, κριτική, αρθρογραφία. Το 1956 τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης και προτάθηκε ως υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας πέντε φορές.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ