Δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ από την ΕΒΟΛ για τους αγρότες μέλη της

Μία σημαντική πρωτοβουλία στήριξης των αγροτών μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ανέλαβε το διοικητικό του συμβούλιο, καθώς αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση να καλύψει τα έξοδα της κατάθεσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ για 3.500 αγρότες, ποσό που ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Ο κάθε ένας αγρότης θα ωφεληθεί από 50 έως 500 ευρώ, ανάλογα με τα στρέμματα που διαθέτει ενώ ο Α.Σ. Βόλου θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καλύψει τα έξοδα των δηλώσεων ΟΣΔΕ και για κάποιους μικροκαλλιεργητές από άλλες περιοχές του Νομού Μαγνησίας. Επιπλέον η ΕΒΟΛ βγάζει στην αγορά τρεις νέους κωδικούς προϊόντων που θα είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ την 1η Μαΐου, αυξάνοντας τον αριθμό των κωδικών σε 59. Πρόκειται για το ριζόγαλο ΕΒΟΛ, την κρέμα ΕΒΟΛ και το ξινόγαλο ΕΒΟΛ.
Τις ανακοινώσεις έκανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος, παρουσία και του διευθυντή του Συνεταιρισμού.

Είναι η πρώτη συνεταιριστική οργάνωση στην Ελλάδα που παίρνει την απόφαση να κάνει όλες τις διαδικασίες της δήλωσης ΟΣΔΕ δωρεάν για τους 3.500 αγρότες μέλη της. “Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι πέρυσι είχαν κάνει δηλώσεις σε άλλες πύλες του ΟΣΔΕ. Πέραν αυτού θα εξετάσουμε αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά μας με ακρίβεια για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τους αγρότες Αλμυρού και Πηλίου. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο οικονομικό μέγεθος που πρέπει να το υπολογίσουμε. Σε αυτές τις περιοχές δραστηριοποιούνται συνεταιριστικές οργανώσεις που απασχολούν εργαζομένους και θα πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα, γιατί έχουν υπολογίσει σε αυτά τα έσοδα. Θα εξετάσουμε αν μπορούμε να διευκολύνουμε κάποια τάξη μικροκαλλιεργητών για να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο”, επισήμανε ο κ. Πρίντζος. Το κόστος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ανέρχεται σε 400.000 ευρώ ενώ ο κάθε αγρότης θα επωφεληθεί από 50 έως 500 ευρώ, ανάλογα με τα στρέμματα που διαθέτει.

Τρεις νέοι κωδικοί προϊόντων

Την 1η Μαίου θα κυκλοφορήσουν τρία νέα προϊόντα από την ΕΒΟΛ που ήδη βρίσκονται σε στάδιο δοκιμής με το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Πρόκειται για το ριζόγαλο ΕΒΟΛ, την κρέμα ΕΒΟΛ και το ξινόγαλο ΕΒΟΛ. Ήδη έχουν γίνει οι συμφωνίες για την τοποθέτηση των νέων προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ στο 75% της επικράτειας της Ελλάδας, που ήδη καλύπτει η ΕΒΟΛ. Σημειώνεται ότι και το πρώτο τριμηνο του 2017 η ΕΒΟΛ είχε 10% αύξηση στον όγκο των πωλήσεων ενώ όλα τα χρόνια της κρίσης, σημειώθηκε αύξηση 10% το χρόνο τόσο στο τζίρο όσο και στα κέρδη του Αγροτικού Συνεταιρισμού. “Πολλά είναι αυτά που συμβάλλουν σε αυτό το αποτέλεσμα, όπως η εργασιακή ειρήνη, η ποιότητα των προϊόντων, το καλό δίκτυο διανομής κ.α. “ επισήμανε ο κ. Πρίντζος. Σημείωσε επίσης ότι είναι σε συζητήσεις για συνεργασία με την αλυσίδα Σκλαβενίτης και εκτός Αττικής, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία εξαγόρασε την αλυσίδα Μαρινόπουλος που πτώχευσε. “Ευτυχώς δεν χάσαμε ούτε ένα ευρώ από τη συνεργασία μας με το Μαρινόπουλο που ήταν καλός πελάτης μας για πάρα πολλά χρόνια”, παρατήρησε ο κ. Πρίντζος.
Νέες αιχμές εναντίον όσων στηρίζουν τη συμφωνία για τη φέτα

Όπως εξήγησε ο κ. Πρίντζος οι αγρότες ζουν σήμερα σε πέλαγος αοριστίας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας με το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ δεν διαθέτουν ρευστότητα για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν την Άνοιξη. Επιπλέον για άλλη μια φορά επισήμανε ότι κακώς κάποιοι συνεχίζουν να στηρίζουν τη συμφωνία CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά όπου συμπεριλαμβάνεται και η ελληνική φέτα, καθώς ήδη τα προνόμια που πέτυχε ο Καναδάς αναφορικά με το κατεξοχήν ελληνικό προϊόν ενδιαφέρονται να τα έχουν και άλλες χώρες όπως η Ν. Αφρική που κατέθεσε ήδη αίτηση για να τύχει παρόμοιας συμφωνίας και ακολουθούν η Σιγκαπούρη και η Κίνα.
“Κάποιοι υποστηρικτές της συμφωνίας για τη φέτα να απαντήσουν στους κτηνοτρόφους γιατί ήδη η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος έχει διαμορφωθεί τρία λεπτά πιο χαμηλά!”, τόνισε.
Τέλος ανέφερε ότι τα δύο ασθενοφόρα τα οποία η ΕΒΟΛ αποφάσισε να δωρίσει σε Νοσοκομείο Βόλου και Κ. Υγείας Βελεστίνου θα παραδοθούν σύντομα, καθώς πρόσφατα έγινε η εισαγωγή τους από το εξωτερικό.

Επιδίωξη συνάντησης με πρωθυπουργό

Τέλος ανέφερε ότι αύριο θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο 20μελές διοικητικό συμβούλιο στο οποίο εξελέγη και ο ίδιος, της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε από 100 συνεταιριστικές οργανώσεις στην Ελλάδα, μετά τη διάλυση της ΠΑΣΕΓΕΣ.
“Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους πολιτικούς αρχηγούς για να θέσουμε τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, για να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε. Άλλωστε όλοι ομονοούν ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση”.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Αναπληρωτές ειδικής αγωγής διέκοψαν επιμορφωτικό σεμινάριο
Next Εκδήλωση του ΚΚΕ για το νερό στον πρώην Δήμο Ιωλκού