Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών για 60 παιδιά στο Δήμο Καρδίτσας

Την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας πιστοποιεί η συνέχιση της λειτουργίας -για 7η συνεχή χρονιά – σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου του Δήμου, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού να παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια των μελών της Ένωσης. Ήδη τα χρόνια λειτουργίας της δομής, περίπου 300 παιδιά συνολικά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ξένων γλωσσών.

Από φέτος στα ήδη 30 παιδιά που μαθαίνουν από πέρυσι δωρεάν ξένες γλώσσες θα προστεθούν άλλα 30 νέα με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτης Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εξήρε την ευαισθησία και την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που αποτελεί πλέον μια κοινωνική δομή για το Δήμο Καρδίτσας και ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές και σε άλλους κλάδους. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας κ. Σόλων Ευαγγελόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του το Δήμαρχο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για τη συνεργασία στην υλοποίηση μιας σημαντικής δομής που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, ενώ εξήρε και τη ευαισθησία των συναδέλφων του που υλοποιούν τη δράση. Πρόκειται για ένα άριστο δείγμα συνεργασίας δήμου και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγελόπουλος. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης κ.κ. Βίκυ Στάνα (Αντιπρόεδρος), Κασσιανή Τόλη (Ταμίας) Σίσσυ Γεροδημητρού (έφορος Palso) , Βέντζη Τσιρογιάννη (έφορος πολιτιστικού) και Αναστάσιος Τασιάς (έφορος τύπου) καθώς και τα στελέχη της αρμόδιας Δ/νσης του Δήμου κ. Αικ. Καφαντάρη και Φ. Γκαραγκούνη.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά
Ειδικότερα οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο 6 του πρώτου ορόφου της, (Ν. Πλαστήρα 62).
Η αίτηση θα υπάρχει στην ως άνω υπηρεσία και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν είναι :
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
-Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας, Ε1& Ε9, των γονέων ή του ασκούντα την γονική
μέριμνα.
-Αποδεικτικά κοινωνικών κριτηρίων (πχ. πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες, αναπηρίες κλπ).
-Αντίγραφο βαθμολογίας, ή πτυχίου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, στην ξένη γλώσσα.
Η αίτηση θα γίνεται δεκτή μόνο εφόσον είναι σωστά τα δικαιολογητικά και οι κηδεμόνες συμφωνούν με τον κανονισμό λειτουργίας.
Να σημειωθεί ότι η κατανομή των παιδιών στα φροντιστήρια γίνεται με ευθύνη της Ένωσης, ανάλογα με την περιοχή στην οποία διαμένουν.

ΠΗΓΗ