Δωροθέα Κολυνδρίνη: Κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές του Παγασητικού

Κατάλληλες για κολύμβηση κρίνονται οι ακτές του Παγασητικού σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που ολοκληρώθηκαν πριν δέκα ημέρες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί επίσημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η καταλληλότητα κολύμβησης των 50 ακτών από τις οποίες ελήφθησαν δείγματα.

Αυτό επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη. Επιπλέον ερωτηθείσα πως είναι δυνατόν πριν δύο μήνες να γίνεται ευρέως δημόσια συζήτηση για επιβάρυνση του Παγασητικού με χιλιάδες κυβικά ανεπεξέργαστου λύματος σύμφωνα με τις μετρήσεις στις εκβολές του αγωγού στο Αγκίστρι, τόνισε ότι γι αυτό θα πρέπει να ερωτηθεί η ΔΕΥΑΜΒ καθώς οι υπηρεσίες της Π.Ε.Μ.Σ. δεν έχουν προβεί σε άλλες δειγματοληψίες. “Για μας προτεραιότητα αποτελούσαν οι μετρήσεις για την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης και η ρύπανση στο λιμάνι, που σημειώνω ότι καμία σχέση δεν έχει με τον υπόλοιπο κόλπο”.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες δειγματοληψίες στους αγωγούς απόληξης στο λιμάνι και στα φρεάτια ακαθάρτων έγιναν πριν λίγες ημέρες και θα υπάρχουν αποτελέσματα σύντομα.

ΠΗΓΗ