Δωροθέα Κολυνδρίνη: Προτείναμε μετεγκατάσταση και αρνήθηκαν

Το κτίριο που στεγάζονταν παλιά η ΑΝΕΜ επί της οδού Λαρίσης πρότεινε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησία για τη στέγαση της Β΄μιας Εκπαίδευσης καθώς το κτίριο που στεγάζεται από το 1990 στο Μουρτζούκου είναι ούτως η άλλως ακατάλληλο. Την πρόταση απέρριψε ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκεί δεν επιθυμούν να μετεγκατασταθούν. Αυτό επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, στο πλαίσιο απάντησης στις επικρίσεις της δημοτικής αρχής ότι έχει εγκαταλείψει το κτίριο Μουρτζούκου το οποίο και καταρρέει.

Η κα Κολυνδρίνη ξεκαθάρισε ότι το κτίριο αυτό ανήκει στο δημόσιο, και η μόνη υποχρέωση που έχει η Περιφερειακή Ενότητα είναι να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα, ενώ το θέμα των βλαβών στις υλικοτεχνικές υποδομές αφορά το υπουργείο Παιδείας. “Και πάλι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Το κτίριο αυτό είχε προβλήματα στην κατασκευή του από την αρχή. Το θεωρώ απαράδεκτο να εργάζονται εκεί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Είχα έλθει σε επαφή με αρμόδια στελέχη της κυβέρνηση και τελευταία με την υφυπουργό την κ. Παπανάτσιου και δεν ήταν αρνητική να γίνει η μετεγκατάσταση στο πρώην κτίριο της ΑΝΕΜ που και αυτό ανήκει στο δημόσιο και το οποίο έχει αρχίσει να έχει προβλήματα λόγω του ότι δεν χρησιμοποιείται” επισήμανε η κα Κολυνδρίνη.

Επιπλέον τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα ξεπερνά τις αρμόδιότητές της συχνά και καλύπτει ανάγκες υλικοτεχνικής υποδομής, όπως η επισκευή των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ έχει παραγγείλει και 16 θερμοπομπούς για να ενισχυθεί η θερμότητα του κτιρίου. “Ο κ. Σαβελίδης τα γνωρίζει όλα αυτά. Και φυσικά εκείνος αρνήθηκε να επιδιωχθεί η μετεγκατάσταση”.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Ο ΕΦΚΑ θα είναι η καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης
Next Απαγορευτική για τα ΑμΕΑ η χρήση του λεωφορείου στο Βόλο