Δ.Σ. Βόλου: Κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε τελικά, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το τελικό σχέδιο του «Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Βόλου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη».

Θετικά ψήφισαν οι κ.κ. Μ. Πατσιαντάς και Μιχ. Μιτζικός, ενώ ο κ. Φώτης Λαμπρινίδης συμφώνησε σε όλα τα έργα, εκτός αυτών, του Κέντρου Νεότητας και του Κινηματογράφου «Νίκη». Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Κ. Γαργάλας από την πλευρά του, ψήφισε λευκό και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις για την κατεδάφιση του κινηματογράφου.

Κατά τη συζήτηση του θέματος έγκρισης του επιχειρησιακού σχεδιασμού, η τοποθέτηση του συμβούλου της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Φώτη Λαμπρινίδη ότι το σύνολο των προτάσεων κατατέθηκε από το 2014, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, προκάλεσε την αντίδραση του εκτελούντα χρέη δημάρχου, κ. Θάνου Θεοδώρου, ο οποίος είπε στον κ. Λαμπρινίδη ότι λέει ανακρίβειες και ότι δεν υπήρχε καμία μελέτη για τη διατήρηση του κινηματογράφου Νίκη, ούτε για την ένταξη στο πρόγραμμα της Πλατείας Πανεπιστημίου.

Με επιφυλάξεις – όπως είπε – έδωσε τη θετική ψήφο του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργ. Πατσιαντάς, δηλώνοντας ότι το προτεινόμενο τελικό σχέδιο καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες της πόλης, καθώς η χρηματοδότηση είναι 5-6 φορές κάτω από την προμνημονιακή περίοδο.

 Ο κ. Μιχ. Μιτζικός από την πλευρά του, επισήμανε την ανάγκη, τα έργα να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ενώ αναφερόμενος ειδικά στο Δημοτικό Θέατρο τόνισε ότι θα έπρεπε να παρέμενε συνεδριακό κέντρο, κάτι που θα βοηθούσε στη βιωσιμότητά του και έτσι, δεν θα μετατρεπόταν το Εκθεσιακό σε Συνεδριακό Κέντρο. Ακόμη χαρακτήρισε λάθος την κατεδάφιση του κινηματογράφου «Νίκη», για 25 θέσεις στάθμευσης.

Την άποψη ότι τα έργα θα ευνοήσουν τους επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού εξέφρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, κ. Απ. Νάνος, δηλώνοντας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή ακολουθεί την πεπατημένη της προηγούμενης ζήλεψε την πεπατημένη της προηγούμενης και παρατηρώντας ότι από τον σχεδιασμό απουσιάζουν έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικά, κατασκευής σχολείων, στέγασης της Πυροσβεστικής κ.α.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας χαρακτήρισε πολιτιστική βαρβαρότητα την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να κατεδαφιστεί ο τελευταίος κινηματογράφος της Ν. Ιωνίας και έκανε λόγο για «ισχυρές αντιδράσεις» που πρέπει να περιμένει η Δημοτική Αρχή. Στις επιμέρους παρατηρήσεις τους για τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους, τόνισε εξάλλου, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, ενώ για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων είπε ότι αντί να αποθαρρύνει την κυκλοφορία στο κέντρο, την προσελκύει, ενώ είναι κοστοβόρο.

ΠΗΓΗ

Prev Στα έργα στο Ξουρίχτι η αντιπεριφερειάρχης
Next Ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών της Καλαμάτας στις ΧορωδιοΓραφίες