Εισαγγελική έρευνα για το σκουπιδότοπο στα Χάνια

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για να διαπιστωθεί πως και από ποιους προκλήθηκε ρύπανση του περιβάλλοντος με μπάζα και σκουπίδια σε περιοχή των Χανίων. Σήμερα η εισαγγελία, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» και καταγγελίες της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση και έδωσε εντολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας να εξετάσει την υπόθεση.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία αναφέρει ότι σήμερα στο δάσος στα Χάνια Πηλίου, πήγε  το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στέλιος Λημνιός  με σκοπό να κάνει αυτοψία για επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων. Μόλις όμως έφτασε στο δάσος πάνω και πίσω από τον Πηλέα αντίκρισε φωτιά την οποία είχαν βάλει άγνωστοι για να κάψουν πλαστικά και, χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα οικοδομικά υλικά. Αμέσως επενέβη να καταστείλει τη φωτιά με χρήση χώματος και κλαδιών.

Στη συνέχεια ανακάλυψε ότι είχαν ριφθεί μπάζα και διάφορα άλλα υλικά σε διάφορα σημεία του δάσους και παρακείμενου ρέματος. Από τα σημεία αυτά ελήφθησαν φωτογραφίες. Μάλιστα κάτω από τσουβάλια με μπάζα βρέθηκε και ανασύρθηκε πινακίδα επιχείρησης της περιοχής.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από φόβο αναζωπύρωσης της φωτιάς. Με την άφιξη του πυροσβεστικού οχήματος η φωτιά σβήστηκε ασφαλώς.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες κακοποιούν το ιδιαιτέρου φυσικού κάλους περιβάλλον του Πηλίου και είναι καταδικαστέες και ποινικά κολάσιμες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Καλτσογιάννης ανέφερε πως ήδη κλιμάκιο της περιφερειακής Ενότητας έκανε αυτοψία στην περιοχή  και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Νόμο και εφόσον απαιτηθεί θα επιβληθούν τα νόμιμα που είναι πρόστιμα και αποστολή του φακέλου στον Εισαγγελέα για να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Γλώσσα Σκοπέλου: "Τα παιδιά μας δεν είναι κατώτερου Θεού"
Next Δεξαμενή και δίκτυο ύδρευσης στη Ζαγορά