Εκατοντάδες παραβάσεις του ΚΟΚ και του Γενικού Κανονισμού Λιμένα

Δεκάδες ήταν οι έλεγχοι σε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής από το Λιμεναρχείο Σκιάθου και τις λιμενικές αρχές Σκοπέλου και Αλλονήσου μέσα στον Αύγουστο. Ειδικότερα, κατά τον μήνα Αύγουστο, διενεργήθηκαν  104  αλκοολομετρήσεις εκ των οποίων οι 14  σε επαγγελματικά σκάφη (εκμισθούμενα – τουριστικά πλοία μεταφοράς επιβατών), οι  50  σε ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής, και οι υπόλοιπες  40  σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Δ/Κ οχήματα, ως και σε Φ.Ι.Χ και Φ.Δ.Χ, κατά τη διάρκεια τακτικών και έκτακτων μέτρων τάξης που διενεργήθηκαν , με αρνητικά αποτελέσματα.

Επιπλέον των ανωτέρω ελέγχων, διενεργήθηκαν συνολικά εντός μηνός Αυγούστου:1296 έλεγχοι με πλωτά – χερσαία μέσα της υπηρεσίας καθώς και πεζές περιπολίες, σε θαλάσσια μέσα αναψυχής – επαγγελματικά πλοία – ιδιωτικά θαλάσσια μέσα – επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη – τροχοφόρα οχήματα – καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λπ. σε όλη την περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά  1015  παραβάσεις, εκ των οποίων: 917  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ). 87  παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.), πέντε  παραβάσεις αλιείας και  έξι παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

Συνακόλουθα, στο πλαίσιο των ανωτέρω διενεργηθέντων ελέγχων, εντοπίσθηκαν σε ιδιωτική λέμβο αναψυχής 12  κιλά αλιεύματα, παραπάνω ποσότητα από το επιτρεπόμενο όριο των πέντε κιλών για ερασιτέχνη αλιέα. Κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, τα οποία στη συνέχεια εκποιήθηκαν με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων κυρώσεων στον ανωτέρω ερασιτέχνη αλιέα.

Σκοπός των ανωτέρω ελέγχων είναι ή εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η πιστή εφαρμογή των προβλεπομένων κανόνων συμπεριφοράς σε ξηρά και θάλασσα ως και η αρμονική και αγαστή συνύπαρξη λουομένων και φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων που ασχολούνται με ταχύπλοα σκάφη ή μηχανοκίνητα μέσα αναψυχής σε ξηρά και θάλασσα.

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Next Kάλεσμα σε Γ. Σ. από την Κίνηση Πολιτών Καρδίτσας ενόψει πλειστηριασμών