Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, με σκοπό να τονίζεται ο σημαντικός ρόλος της θάλασσας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των λαών.

Η πόλη του Βόλου άρρηκτα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο, οφείλει σημαντικό κομμάτι της ιστορικής εξέλιξης και της ανάπτυξής της στη γεωγραφική της θέση που την τοποθετεί σε ένα φυσικό λιμάνι του Παγασητικού Κόλπου, με αποτέλεσμα όχι μόνο ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, αλλά και μία ιδιαίτερη αναπτυξιακή προοπτική από το λιμάνι, που συνέδεσε την πόλη με κάθε σημείο του πλανήτη, προσφέροντας στα δεδομένα του Βόλου ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα.

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 7.30 το βράδυ, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα – στο ατμοσφαιρικό θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με θέμα τα τραγούδια της θάλασσας. Το κοινό θα υποδεχθεί η Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βόλου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μελωδίες και τραγούδια που θα αποδοθούν από τη φωνή της Έρρικας Πατρικίου με συνοδεία στο πιάνο από τον Ηλία Χατζόγλου. Μάνος Χατζιδάκις, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Μιτζέλος, Σταύρος Ξαρχάκος είναι μερικοί από τους συνθέτες που έχουν γράψει πανέμορφα τραγούδια για την υπέροχη θάλασσα πάνω σε στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών. ‘’Μια θάλασσα μικρή’’, ‘’Πές μου θάλασσα’’, ‘’Θάλασσα Πλατιά’’, ‘’ Μεσοπέλαγα αρμενίζω’’ είναι μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν το Σάββατο 20 Μαϊου στις 19.30 το απόγευμα στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου.

Η Έρρικα Πατρικίου είναι ερμηνεύτρια – μουσικός, διπλώματούχος Μονωδίας και πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Είναι γνωστή για τα αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες ποιητές και στιχουργούς, που παρουσίασε σε σημαντικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ποίηση για τη θάλασσα θα απαγγείλει η ποιήτρια Ουρανία Γάτου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν χορευτές της Σχολής Χορού «Dance Studio» της Nikki Critchlow.

ΠΗΓΗ