Εκδήλωση – συζήτηση για τα αδέσποτα από τη δημοτική κίνηση “Μαζί για το Βόλο”

Εκδήλωση – συζήτηση για το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων διοργανώνουν τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο» , αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στην αυλή του «La petite cantine» , με κεντρικές ομιλήτριες την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Βόλου Φωτεινή Κοκκινάκη και την πρώην αντιδήμαρχο Δήμου Λαρισαίων Δέσποινα Αράπουλκε.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο δελτίο τύπου της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο» :

«Δυόμιση χρόνια από την ανάληψη του Δήμου Βόλου από την τωρινή Δημοτική αρχή ακόμα και οι πλέον καλοπροαίρετοι παραδέχονται πως το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου έχει αποτύχει.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σπαταλημένα σε αφερέγγυους αναδόχους, ένα δημοτικό καταφύγιο από τα πιο σύγχρονα στην επαρχία και όχι μόνο να έχει απαξιωθεί, εικόνες ντροπής να κάνουν την πόλη μας γνωστή για το ΄΄πεντάστερο ξενοδοχείο΄΄ σκύλων σύμφωνα με την δημοτική αρχή και το πρόβλημα με τα αδέσποτα να παραμένει.
Είναι και άτιμη η πραγματικότητα…Όσο και να την αγνοούν επιμένει να θυμίζει πως αυτή νικά στο τέλος…

Ποίος δεν θυμάται τις μεγαλοστομίες για λύση του προβλήματος σε τρεις μόλις μήνες; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες  φρίκης που όχι μόνο μια φορά έχουν κάνει το γύρω της χώρας με τις άθλιες συνθήκες εγκλεισμού θα λέγαμε των ζώων και την ‘’χρηστή’’ διαχείριση του καταφυγίου από τον ανάδοχο; Ποιος αρνείται πως έχουν δοθεί ένα σωρό  χρήματα με απογοητευτικά αποτελέσματα τόσο για τα ίδια τα ζώα αλλά και για τους κατοίκους που βλέπουν μια κατάσταση να διαιωνίζεται;

Το πρόβλημα διαχείρισης αδέσποτων δεν προσφέρεται για ευκαιριακά επικοινωνιακά παιχνίδια. Απαιτεί συστηματική και συνεχή αντιμετώπιση. Αφορά τους πάντες είτε χαρακτηρίζονται ή όχι φιλόζωοι. Αφορά ακόμα και την ασφάλεια μέσα στην πόλη για αυτό ο μόνος δρόμος είναι μια οργανωμένη πολιτική διαχείρισης με ταυτόχρονη συνειδητή αποτροπή σπατάλης δημοσίου χρήματος, ιδιαίτερα ‘όταν οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι.

Και δεν αναφερόμαστε σε πολύ προχωρημένα μοντέλα του εξωτερικού παρά μόνο σε ότι έχουν επιλέξει να κάνουν κάποιοι δήμοι στην χώρα μας μέσα στα πλαίσια που καθορίζει η ελληνική νομοθεσία ( από τις πλέον αυστηρότερες στην Ευρώπη) αξιοποιώντας τα  ανάλογα κονδύλια αλλά και υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου όσο και το ανθρώπινο κεφάλαιο μιας πόλης.

Για όλα αυτά σας περιμένουμε να συζητήσουμε στην Αυλή του πάντα φιλόξενου La petite Cantine την Τετάρτη 19/7/2017 στις 20:30 μ.μ.»

ΠΗΓΗ