Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ε.Ο.Α.Σ.Κ. την ερχόμενη Τρίτη

Το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας καλεί τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας να συμμετάσχουν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση  την Τρίτη 28 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.
Τα θέματα του συνεδρίου είναι: 
1. Απολογισμός δράσης του προηγούμενου διαστήματος και το σχέδιο δράσης
2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Καλούνται επίσης τα Δ.Σ. των Αγρ. Συλλόγων για να πάρουν μέρος στο πρώτο θέμα της γενικής συνέλευσης. Σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου επισημαίνονται: «Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων όλα αυτά τα χρόνια με κοινό πλαίσιο πάλης και αιτήματα, σε συντονισμό με την Πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων  και των άλλων Ομοσπονδιών της περιοχής μας υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των αγροτοκτηνοτρόφων, προσπαθεί για την καλύτερη οργάνωση και την μαζικοποίηση του αγροτικού κινήματος, μπήκε μπροστά και πρωτοστάτησε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Το συνέδριο γίνεται σε μια περίοδο όπου οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βιώνουμε τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας από τη φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα διάφορα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, το αυξημένο κόστος παραγωγής, κλπ. Στον αντίποδα εμποροβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες καρπώνονται τους κόπους και τον ιδρώτα μας αυξάνοντας τα κέρδη τους, πατώντας πάνω στις πολιτικές των Ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που στόχο έχουν τη παραπέρα συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.
Συνεχίζεται το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στο όνομα τις “ελεύθερης οικονομίας της αγοράς” που δίνει την δυνατότητα σε μεγαλεμπόρους και βιομηχάνους να αρπάζουν κοψοχρονιά τη σοδειά μας, συχνά να μας αφήνουν και απλήρωτους (πχ καπνά, βαμβάκια, κλπ) και να δίνονται στη κατανάλωση πανάκριβα 5-10 φορές πάνω από την τιμή παραγωγού, κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτοκτηνοτρόφων και λαϊκών στρωμάτων.
Έχουμε τις ζημιές στην παραγωγή που θα αποζημιωθούμε με ψίχουλα ή και καθόλου από τον ΕΛΓΑ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, 1,8 εκατ. ευρώ για τους ξεπουλημένους της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Επίσης η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών που δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθεια της να χειραγωγήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και να κάνει συνυπεύθυνους τους αγρότες στην προώθηση και εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής των Ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και των κατευθύνσεων της ΚΑΠ που οδηγούν στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση τη μικρομεσαία αγροτιά.
Για όλα αυτά και άλλα πολλά είναι αναγκαίο να δυναμώσει παραπέρα η οργάνωση του αγροτικού κινήματος με συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων σε χωριά και ομάδες χωριών, την ουσιαστική λειτουργία των ΑΣ με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις και περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων, με συμπόρευση και κοινή δράση με τα λαϊκά στρώματα, αφού τα προβλήματα και οι αιτίες που τα γενούν είναι ίδια.
Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού μας να κάνουν εκλογές και στους υπόλοιπους Α.Σ. ως τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη για να πάρουν μέρος στο συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα γίνει την Τρίτη 28 Νοέμβρη ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη μαζικοποίηση και δυναμική στους αγώνες που έτσι και αλλιώς θα έχουμε μπροστά μας.»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Πήρε φωτιά το εργοστάσιο της ΕΨΑ-Απεγκλωβισμός τραυματιών
Next ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική εκτροπή της δημοτικής αρχής Βόλου