Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Από τα Μαμούθ στους Ελέφαντες” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τα Μαμούθ στους Ελέφαντες», που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Πως εξελίχθηκαν τα προβοσκιδωτά ζώα; Έζησαν μαμούθ στην Ελλάδα; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και βρίσκοντας απολιθωμένα κόκκαλα και δόντια από μαμούθ και άλλα προβοσκιδωτά. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και άλλα ζώα που έζησαν με τα μαμούθ στον ελληνικό χώρο, όπως καμηλοπαρδάλεις, άλογα και ύαινες.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας θα μάθουν τα χαρακτηριστικά αυτών των ζώων και θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν πραγματικά κόκκαλα από οργανισμούς της χώρας μας και να βρουν τις διαφορές ανάμεσα τους. Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί φίλοι του Μουσείου ευαισθητοποιούνται για την πανίδα και γενικά για το περιβάλλον του τόπου μας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου). Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810.

ΠΗΓΗ