Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Γίνε Μικρός Παλαιοντολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Αυτό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε Μικρός Παλαιοντολόγος» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ζώα που ζούσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στο χώρο της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα κόκαλα και δόντια από μαμούθ, καμηλοπαρδάλεις, άλογα, ύαινες και άλλα ζώα που έζησαν στον ελληνικό χώρο.

2017 afisa palaiontologos

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας θα μάθουν τα χαρακτηριστικά αυτών των ζώων και θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν πραγματικά κόκαλα από οργανισμούς της χώρας μας και να βρουν τις διαφορές ανάμεσα τους. Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί φίλοι του Μουσείου ευαισθητοποιούνται για την πανίδα και γενικά για το περιβάλλον του τόπου μας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) αυτό το Σάββατο 18-02-2017. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί του ΔΙΕΚ
Next Στην ανακατασκευή της οδού Σέκερη προχωρά ο δήμος Βόλου