Εκστρατεία για πρόληψη καρκίνου του δέρματος στη Ζαγορά από τον όμιλο ΑγκαλιάΖΩ

Στην Ζαγορά θα είναι το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου, ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος, που πραγματοποιεί φέτος για 13η συνεχόμενη χρονιά.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και έχει την Αιγίδα του, ενώ το πρόγραμμά της περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα και δωρεάν προληπτική εξέταση σπίλων (ελιών) στους πολίτες, από εξειδικευμένους ιατρούς ογκολόγο, δερματολόγο και πλαστικό χειρουργό.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 – Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς

10.00 – 11.30 Ενημερωτική ομιλία

11.30 – 17.00: Εξέταση σπίλων (ελιών) από ιατρούς ογκολόγο, δερματολόγο και πλαστικό χειρουργό.

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 – Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς

10.00 – 17.00: Εξέταση σπίλων (ελιών) από ιατρούς ογκολόγο, δερματολόγο και πλαστικό χειρουργό.

Η εκστρατεία του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ, η οποία και φέτος είναι υπό την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος, πραγματοποιείται από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου και περιλαμβάνει δράσεις στις εξής πόλεις και χωριά:

27 Μαϊου 2017:                      Μουζάκι (Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας)

28 Μαϊου 2017:                      Αγναντερό (Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας)

10 & 11 Ιουνίου 2017:            Ζαγορά Πηλίου (Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου)

17 Ιουνίου 2017:                     Μύτικας (Δήμος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας)

18 Ιουνίου 2017:                     Νήσος Κάλαμος (Δήμος Λευκάδος)

23 & 24 Ιουνίου 2017:            Χώρα Άνδρου

Την εκστρατεία στηρίζει φέτος το νοσοκομείο ΕΑΝΠ Μεταξά, με τη συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων.

Χορηγοί της εκστρατείας είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες BristolMyersSquibb και RocheHellas

Για τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ:

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ ιδρύθηκε το 1976 και υπηρετεί σφαιρικά το ‘’κεφάλαιο’’ Καρκίνος με οργανωμένα και στοχευμένα προγράμματα. Βασικοί τομείς του ΑγκαλιάΖΩ είναι η πληροφόρηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η συνηγορία και η διεκδίκηση δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών, τα ενδονοσοκομειακά προγράμματα στα Νοσοκομεία Μεταξά και Metropolitan και η ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη με χρήματα και τρόφιμα των ιδίων και των οικογενειών τους κάθε μήνα.

Στα 41 χρόνια λειτουργίας του, προσφέρει πάντα δωρεάν τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει συμβάλλει με πολλαπλούς τρόπους ουσιαστικά και τεκμηριωμένα στην απομυθοποίηση του καρκίνου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ: 210-4186341 ή την κα Πέγκυ Μουντζούρη στο 6945 150 316.

ΠΗΓΗ