Ελεύθερος αφέθηκε ο υπεύθυνος της ταβέρνας στην Πορταριά

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα ο υπεύθυνος της ταβέρνας «Τα Σκαλάκια», Ν. Ρηγώνης, όπου χθες βράδυ σημειώθηκε έκρηξη από διαρροή προπανίου εντός της ταβέρνας που ήταν κλειστή. Αρχικά είχε προσαχθεί τόσο ο ίδιος , όσο και η σύζυγός του, αλλά ο ίδιος πήρε πάνω του την ευθύνη και οδηγήθηκε από Πυροσβέστες του Ανακριτικού στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο μεταξύ βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πλατεία της Πορταριάς μετά την έκρηξη που προκλήθηκε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ από διαρροή προπανίου από δεξαμενή στην ταβέρνα του Νίκου Ρηγώνη, προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πορταριάς ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Από την έκρηξη η ταβέρνα καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στα παρακείμενα σπίτια και καταστήματα. Κάτοικοι χρειάστηκε να μείνουν το βράδυ σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια έπειτα από την προτροπή της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος Χαρ. Πόζογλου, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 8:30 μ.μ. για την έκρηξη και έσπευσε με τρία οχήματα  και δέκα άνδρες, ωστόσο δεν απαιτήθηκε η παρέμβασή της για κατάσβεση (μιας και δεν εκδηλώθηκε φωτιά) ή απεγκλωβισμός λόγω της έκρηξης.
«Διαπιστώσαμε ότι το κτίριο ισόγειο και υπόγειο είχαν γίνει ένα ευτυχώς που δεν λειτουργούσε διότι θα είχαμε θρηνήσει νεκρούς. Εκτοξεύθηκαν τσιμεντοκολώνες, λαμαρίνες παντού ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα παρακείμενα κτίσματα, μεγάλη καταστροφή».
Επιπλέον ανέφερε ότι στο χώρο υπήρχε δεξαμενή προπανίου 1700 λίτρων που είχε διαρροή. Κλήθηκε ειδικός τεχνικός της Πετρογκάζ από την Θεσσαλονίκη και ήλθε, ενώ η πυροσβεστική κατάφερε να την ελέγξει και ο τεχνικός προέβη σε εκτόνωση της δεξαμενής.
Η ΔΕΗ είχε κλείσει το ρεύμα για το φόβο νέος έκρηξης, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του χωριού να μείνει χωρίς ρεύμα.

Επιπλέον η πυροσβεστική θα αποστείλει έγγραφο στην Πολεοδομία ζητώντας να γίνει αυτοψία των γύρω κτιρίων για να ελεγχθεί η στατικότητά τους και να επιστρέψουν σε αυτά οι ένοικοι.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημ. Λιβογιάννης, που από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο, ανέφερε ότι από χθες το πρωί είχε ειδοποιηθεί ο κ. Ρηγώνης, από γειτονικά καταστήματα, ότι υπήρχε διάχυτη μυρωδιά στον αέρα και είχε σπεύσει επί τόπου με τη σύζυγό του. «Δεν γνωρίζω όμως τι ακριβώς έκανε για να λύσει το πρόβλημα».

Η δημοτική αρχή Βόλου ζήτησε την παραίτηση του κ. Ρηγώνη από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη σύζυγο του οποίου είναι η άδεια λειτουργίας της ταβέρνας. Ισχυρίζεται ότι τίθεται ηθικό θέμα. Επιπλέον στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή τονίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι η δεξαμενή προπανίου ήταν παράνομη και δεν είχαν τηρηθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ