Ενημερωτικές περιοδείες ΠΑΣΕΒΕ που ζητά αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ

Την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στις 20.000 ευρώ, την κατάργηση της φορολογίας 22% για ατομικές επιχειρήσεις και 29% για προσωπικές εταιρίες, ζητά η ΠΑΣΕΒΕ όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από μέλη της Γραμματείας Μαγνησίας.  Επιπλέον ζήτησαν να μειωθούν 50% οι δημοτικοί φόροι και τέλη για κέρδη μέχρι 20.000 €.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι θα ξεκινήσουν περιοδείες ενημέρωσης των αυτοαπασχολούμενων  το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ Δημ. Αδραχτάς, Δέσποινα Παλιά και Μ. Κοντάκης, αναφέρθηκαν στην χθεσινή πανελλαδική ημέρα κι απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο Κιλελέρ την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου.

Τόνισαν ότι τα μέτρα για το φορολογικό και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τσακίζουν το ελάχιστο εισόδημά τους και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση τελειώνει τους μικρούς με την εξοντωτική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζονται, για να γίνουν οι βιομηχανίες πιο ανταγωνιστικές.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΒΕ, η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουν καθαρά κέρδη κάτω των 10.000 €, καλούνται να πληρώσουν τα μισά σχεδόν στην Εφορία και στην ασφάλιση. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τις ετερόρρυθμες εταιρίες, που φορολογούνται με το εξοντωτικό 29%.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους εμπόρους και επαγγελματίες να υψώσουν τείχος αντίστασης στις πολιτικές που τους εξοντώνουν, να υπερασπίσουν μαχητικά τους αγώνες τους, τα δικαιώματα και τη ζωή των οικογενειών τους και να μη συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την ανέχεια.

ΠΗΓΗ