ΕΟΑΣ Καρδίτσας: Αποτίμηση του αγώνα – συντονισμός για Κιλελέρ

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας με θέμα την αποτίμηση του πρόσφατου αγώνα των αγροτών και την παραπέρα αγωνιστική πορεία.
«Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ χαιρετίζει τους εκατοντάδες μικρομεσαίους αγρότες  και κτηνοτρόφους που βρέθηκαν στον αγώνα και στα μπλόκα, παλεύοντας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ που μας εξοντώνει.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, άνεργους, άνδρες και γυναίκες που στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας και τους διάφορους φορείς, Δημοτικά Συμβούλια, Εργατικά Σωματεία, Συλλόγους Γυναικών, που μας συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στον αγώνα, επισκέφτηκαν  το μπλόκο της Νίκαιας, συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο της Αθήνας.

Θέλουμε ιδιαίτερα να  χαιρετίσουμε όσους αγνόησαν εμπόδια που στήθηκαν από την κυβερνητική προπαγάνδα, που ξεπέρασε κάθε όριο με συκοφαντίες και ψέματα. Όσους αντιστάθηκαν στην προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα από τους δημιουργούς του αντι-μπλόκου στο Δέλτα Καρδίτσας, πατώντας στα υπαρκτά προβλήματα μικρών και μεσαίων αγροτών και στο κόστος που είχε η συμμετοχή στο μπλόκο της Νίκαιας. Το ΔΣ της ΕΟΑΣΚ απευθύνει κάλεσμα ενότητας στους μικρούς και μεσαίους αγρότες που συμμετείχαν στο ΔΕΛΤΑ, με βάση τα συμφέροντά τους, να απομονώσουν όσους έχουν όνειρο ζωής, μέσα από το ξεκλήρισμά μας, να γίνουν οι νέοι αγροτοκαπιταλιστές – τσιφλικάδες.
Τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων υπηρετούνται από την γραμμή πάλης και το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και της ΕΟΑΣΚ στο νομό μας. Με αιτήματα, που στο φως και μέσα από συνελεύσεις με τους ΑΣ βγήκαν, ανοιχτά μοιράστηκαν στους αγρότες και διεκδικήσαμε σε όλη την Ελλάδα. Όχι όπως το αντι-μπλόκο του ΔΕΛΤΑ που κρυφά και ανώνυμα, χωρίς αίτημα και τελικά συντάχτηκε με το μπλόκο των μεγαλοαγροτών στους Ευζώνους, υπακούοντας οι πρωτεργάτες του, στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της ΝΔ που δημοσιεύθηκε το Γενάρη στον τοπικό τύπο, και σε κάποιες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Σε όσους προπαγάνδιζαν το «δεν γίνεται τίποτα με τον αγώνα», ή ότι «ο αγώνας πουλήθηκε», όπως έλεγε η Χρυσή Αυγή, θέλουμε να θυμίσουμε το «κέρδος» του περσινού αγώνα, όπως: το αφορολόγητο των 8.600 έως 9.500 €, το αφορολόγητο στις ενισχύσεις μέχρι 12.000 €, η σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ στους αγρότες σε βάθος πενταετίας, η απαλλαγή από τα δικαστήρια για κατηγορίες από προηγούμενους αγώνες μας, που βέβαια δεν ικανοποιούν τα αιτήματά μας και δεν δημιουργούν προϋποθέσεις επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών.
Αν θεωρούν ότι αυτά τα ελάχιστα δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων, τότε ας μην τα κάνουν χρήση, ή αν ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υπουργός, Μ. Χαρακόπουλος, συνεχίζει να πιστεύει ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα, ας βγει ανοιχτά να καλέσει τους αγρότες να μην κάνουν χρήση των παραπάνω «κερδών».
Απέναντί μας στάθηκαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ, που εκτός από τα κατάπτυστα δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που υπονόμευαν τον αγώνα, έφτασαν σε σημείο να στήσουν αντι-μπλόκα μαζί με χρυσαυγίτες, όπως στο Κιάτο και το Κομπότι Άρτας, εκτός οργανωμένου αγροτικού κινήματος.
   Μπορούμε πλέον συντονισμένα, μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενιαία να οργανώνουμε αγώνες διεκδικητικούς στην κατεύθυνση υποστήριξης των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, για να μην ξεκληριστούν από την φιλομονοπωλιακή πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων της χώρας και των μνημονίων που ψήφισαν οι 222 βουλευτές των κομμάτων που πολέμησαν τον αγώνα μας.
Είμαστε πιο δυνατοί ως αγροτικό κίνημα για να συνεχίσουμε τον αγώνα με άλλες μορφές, μαζί με τα ταξικά σωματεία, που κερδίσαμε την αλληλεγγύη τους και την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα μας και κύρια στα αιτήματά μας και την γραμμή πάλης, εναντίον των εκμεταλλευτών μας,  τους εμποροβιομήχανους, τις τράπεζες, τα μονοπώλια και το κράτος τους.
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν αψηφούσαν απειλές, υπονόμευση, οικονομικό κόστος, συκοφαντία, προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη του κινήματος με ένα σωρό ψέματα και βρομιές από κυβέρνηση και κόμματα, που έτσι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους και την ευθύνη για την ψήφιση του 3ου μνημονίου.Η ΕΟΑΣΚ πιστεύει και αγωνίζεται καθημερινά να δυναμώσει η οργάνωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, με ενεργοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, την δημιουργία νέων και την συνέχιση της αγωνιστικής παρέμβασης. Από αυτόν τον δύσκολο αγώνα βγήκαμε πιο δυνατοί ως αγροτικό κίνημα, γιατί ήδη σε χωριά του νομού μας ιδρύονται νέοι Αγροτικοί Σύλλογοι, όπως και σε όλη τη χώρα.
Η Ενωτική Ομοσπονδία με τους Αγροτικούς Συλλόγους δίνουν και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την συνέχιση των αγώνων με σταθμό την συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων στον αγωνιστικό γιορτασμό –συλλαλητήριο- του Κιλελέρ στις 19 Μάρτη και πέρα από εκεί με μικρότερες και μεγαλύτερες αγωνιστικές παρεμβάσεις για όλα τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε, ή για όσα νέα προκύψουν.».

ΠΗΓΗ

Prev Σημαντικές αποφάσεις στην Ετήσια Γ.Σ. του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας
Next Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Σύμβολο αγώνα η 8η του Μάρτη