Επίθεση από δήμαρχο Αλμυρού καταγγέλλει ο Βαγ. Χατζηκυριάκος-Τι απαντά ο δήμαρχος

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από το δήμαρχο Δημήτρη Εσσερίδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αναφέρει ότι ο κ. Εσερίδης τον άρπαξε από το λαιμό και τον πέταξε έξω από το γραφείο του, απειλώντας και εξυβρίζοντάς τον με πρωτοφανή βιαιότητα. Ζητά δε από τον πρόεδρο να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταδικαστεί η συμπεριφορά του δημάρχου. Από την πλευρά του ο κ. Εσερίδης ισχυρίζεται ότι ο κ. Χατζηκυριάκος είναι εκείνος που του επιτέθηκε με ύβρεις.

Η επιστολή

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
(Δια του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

ΑΙΤΗΣΗ
Ευαγγέλου Χατζηκυριάκου, κατοίκου Αλμυρού, δημοτικού συμβούλου και πρώην Δημάρχου.
Αλμυρός 07.07.2017

Κύριε Πρόεδρε

Σήμερα στις 7.07.2017 και κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου μας, στην οποία συμμετείχα ως μέλος της και σε συζήτηση, σχετική με τη τροποποίηση του (Ο.Ε.Υ) Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, διατυπώνοντας τις απόψεις μου, ο κ. Εσερίδης, παντελώς απρόκλητα, έγινε πρωταγωνιστής ενός θλιβερού και αποκρουστικού επεισοδίου σε βάρος μου, που προσβάλλει βάναυσα το κύρος του θεσμού και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για τη τροποποίηση του ΟΕΥ, ο οποίος αφορά τον οργανισμό που προβλέπει τις θέσεις εργασίας ανταποδοτικού χαρακτήρα. Το θέμα ήλθε προς συζήτηση, με πλείστες όσες παραλείψεις και πλημμέλειες, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών, για να υπάρξει ενημέρωση, για τη συζήτηση και εξασφάλιση έγκυρης και έγκαιρης απόφασης και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Στις επισημάνσεις μου για τα ανωτέρω, σε απάντησή του, ο κ. Δήμαρχος , ο πρώτος πολίτης του Δήμου, όπως ήμουν καθισμένος στη θέση μου, με άρπαξε στη κυριολεξία με τα δυό του χέρια από το λαιμό και με πέταξε έξω από το γραφείο του, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση με εξυβρίσεις, απειλές, έξαλλος κτυπούσε το τραπέζι και με εκδίωχνε από το Δημαρχείο, ωρυόμενος με πρωτοφανή βιαιότητα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μέλη της Επιτροπής, υπηρεσιακούς παράγοντες και κατά την εκδίωξή μου από το γραφείο του, υπάλληλοι του πρώτου ορόφου, αλλά και πολίτες, τρομαγμένοι έβλεπαν το αποκρουστικό θέαμα με πρωταγωνιστή του επεισοδίου, τον κ. Εσερίδη.

Δεν έχει συναίσθηση ούτε της θέσης του, ούτε και του χώρου.

Η αήθης και βάναυση συμπεριφορά του, προσβάλλει κάθε αρχή και αξία σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας..
Και το χειρότερο, καταρακώνει κατά το πλέον επονείδιστο τρόπο το κύρος του θεσμού.

Η ευτέλεια δεν έχει προηγούμενο, να χειροδικεί ο «Νταής» κ. Δήμαρχος σε βάρος δημοτικού συμβούλου, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχου..΄

Ο κ. Δήμαρχος αν νομίζει ότι με τσαμπουκάδες, χειροδικίες, ύβρεις και «νταηλίκια» εκφράζει και αντιπροσωπεύει το θεσμό και τους πολίτες, πλανάται πλάνη οικτρά.

Το Δημαρχείο δεν είναι το σπίτι του. Οι νόμοι της ζούγκλας δεν έχουν θέση στη κοινωνία μας.

Πριν ασκήσω το οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμά μου, για όσα πιο πάνω σας αναφέρω, με τη παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να καταστήσω γνωστά τα ανδραγαθήματα του πρώτη πολίτη του Δήμου μας και

ΠΑΡΑΚΑΛΩ
Να εισάγετε άμεσα το θέμα σε συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να λάβει γνώση το σώμα και να καταδικάσει κατηγορηματικά και απερίφραστα τη καθόλα ατιμωτική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου σε βάρος μου και του θεσμού του Δημάρχου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τιμή
Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού.

Απάντηση δημάρχου Δ. Εσσερίδη 

Προς ενημέρωση όλων των πολιτών θα πρέπει να αναφερθώ στην προηγούμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που ο γνωστός καθ’ εξής υβριστής χτύπησε και πάλι, υβρίζοντας με για ακόμη μια φορά με τον χειρότερο τρόπο, αποκαλώντας με «ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ», επαναλαμβάνοντάς τα πάνω από 20 φορές, γιατί στην εισήγησή μου για την τροποποίηση του ΟΕΥ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, αντί να πω ότι θα συνεδριάσει στη συνέχεια το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, είπα ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Απαντώντας του, του είπα ότι είναι απαράδεκτο να με υβρίζει για ένα λεκτικό λάθος και αυτός εξακολουθούσε να με υβρίζει με τις ίδιες φράσεις, φωνασκώντας.
Τελικά ποιον νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει αυτός ο κύριος;
Γιατί προσπαθείς να παραστήσεις το θύμα όταν σήμερα είναι γνωστά σε όλους τους δημότες, τα βίντεο των συνεδριάσεων;
Τι προσπαθείς να πεις στους δημότες ότι καθόσουν ήσυχα και ότι ένας τρελός Δήμαρχος σε πέταξε έξω στα καλά καθούμενα; Δεν σκέφτηκες ότι μέσα στην αίθουσα υπήρχαν και άλλα 6 άτομα της Εκτελεστικής Επιτροπής τα οποία δεν είδαν τίποτα από αυτά;
Ποιος έδωσε το δικαίωμα σ’ αυτόν τον κύριο, στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο να αναφερθεί στον πατέρα μου (που για μένα αποτελεί πρότυπο και είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν που γύρισε από την Αλβανία με 7 παράσημα) να τον απαξιώνει υβρίζοντάς τον;
Και ξέρετε τι έκανα αγαπητοί μου δημότες; Αποχώρησα από την αίθουσα δίνοντας τόπο στην οργή.
Όλη αυτή η συμπεριφορά και το παρατεταμένο υβρεολόγιο σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια είναι αποτέλεσμα φοβίας του. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μας απαντήσει για σωλήνες και σωληνάκια καθώς και για ηλεκτρολογικό υλικό που ο ίδιος παρέλαβε.
Υπήρχε επιτροπή παραλαβής του Δήμου; Ναι ή όχι;
Και ποιος ο λόγος να υπογράψεις τα τιμολόγια ως παραλαβών;
Κύριε Χατζηκυριάκο,
Οι δημότες δεν μας ψήφισαν σαν Δημοτική Αρχή για να βγαίνεις εσύ σε κάθε συμβούλιο και να βρίζεις τις οικογένειες μας και εμάς τους ίδιους. Θα πρέπει να καταλάβεις ότι αν συνεχίσεις αυτή την τακτική, θα επιληφθούμε όλα τα μέτρα που πηγάζουν από το Δημοτικό Κώδικα προς συμμόρφωση σου.
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ.

Ανακοίνωση των παρόντων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού κατά την συνεδρίαση της 7-7-2017

Σχετικά με το περιστατικό το οποίο συνέβη κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού την Παρασκευή 7-7-2017 και ώρα 10.30 π.μ. και στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Χατζηκυριάκος σε δημοσίευμά του αποκρύπτοντας την αλήθεια. Ο παραπάνω πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κλήθηκε να παρευρίσκεται στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου στην οποία και εμφανίστηκε προκατειλημμένος και εριστικός προς όλους. Επικαλούμενος ένα λεκτικό λάθος του Δημάρχου κατά την εισήγηση του θέματος ο οποίος αντί να πει ότι θα πρέπει να συνεδριάσει στην συνέχεια και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, είπε ότι θα πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τότε άρχισε με απαράδεκτο τρόπο να εξυβρίζει τον Δήμαρχο αποκαλώντας τον αλήτη και ψεύτη. Επαναλαμβάνοντας τις λέξεις αυτές πάνω από είκοσι φορές.
Σε παρατήρηση του Δημάρχου ότι πρέπει να βγει έξω από την αίθουσα διότι δημιουργεί αναταραχή απευθυνόμενος στον Δήμαρχο του φώναζε ότι «άμα είσαι άντρας έλα να με πετάξεις εσύ έξω».
Τελικά εξήλθε της αίθουσας μετά από προτροπή όλων των υπολοίπων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, πλην του Δημάρχου που παρέμεινε καθήμενος, οι οποίοι αγανακτισμένοι προσπάθησαν να σταματήσουν την αναταραχή που δημιουργήθηκε κατά την συνεδρίαση.
Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αλμυρού έζησε ένα αποτυχημένο σόου του πρώην Δημάρχου, Ε. Χατζηκυριάκου.

ΠΗΓΗ