Επίσκεψη Ν. Παππά στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε σήμερα –πρώτη ημέρα της διήμερης περιοδείας του στις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρικάλων- τη Λίμνη Πλαστήρα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Τσιαντή, και επαγγελματίες της περιοχής. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στη λειτουργία των –κάθε είδους και μεγέθους- επιχειρήσεων.

Ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα έργα, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ περίπου, που δρομολογεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς. Πρότεινε, επίσης, την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Στη συζήτηση τέθηκαν, επίσης, ζητήματα καθημερινότητας από τον Δήμαρχο, τους παριστάμενους φορείς και τους εργαζόμενους στο Δήμο.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε: «Ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή θα κινητοποιήσει την Πολιτεία και τους ιδιώτες ώστε να γίνουν επενδύσεις στον ψηφιακό τομέα. Η αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών θα βοηθήσει τη χώρα να μπει στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».

ΠΗΓΗ