Επίσκεψη σπουδαστών της ειδικότητας “Βοηθός Εργοθεραπείας” του ΙΕΚ Βόλου στον “Ιππόκαμπο”

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, οι σπουδαστές της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας» του ΙΕΚ Βόλου, στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εργοθεραπεία στην Τρίτη Ηλικία» και «Οι Ομάδες στην Εργοθεραπεία», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» με την εκπαιδεύτριά τους, ψυχολόγο, κ. Ρούμπου Χριστίνα.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους σκοπούς του Σωματείου και τις δράσεις του, να συζητήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τα μέλη του, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα γύρω από την αναπηρία.
Επιπλέον διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Εργοθεραπεία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ», είναι μια επιστήμη αποκατάστασης που προωθεί την υγεία παρέχοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ουσιαστικές και σκόπιμες δραστηριότητες.

Οι Εργοθεραπευτές εργάζονται με άτομα που πάσχουν από ψυχικές, φυσικές (σωματικές), αναπτυξιακές ή/και συναισθηματικές διαταραχές, χρησιμοποιώντας θεραπείες οι οποίες αναπτύσσουν, ανακτούν ή διατηρούν τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής των ατόμων. Ο Εργοθεραπευτής βοηθά τα άτομα όχι μόνο να βελτιώσουν τις βασικές κινητικές λειτουργίες τους και τις ικανότητες συλλογιστικής τους, αλλά επίσης να αντισταθμίσουν τη μόνιμη απώλεια της εκάστοτε λειτουργίας.

Ο απώτερος στόχος της Εργοθεραπείας είναι να βοηθήσει τα άτομα να έχουν ανεξάρτητη, παραγωγική και ικανοποιητική ζωή.
Επιπλέον, οι Εργοθεραπευτές ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν στον αποκλεισμό και τη στέρηση έργου.

 

ΠΗΓΗ