Επίσκεψη του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Καρδίτσας στη Βουλή

Την περασμένη Τετάρτη ο σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας πραγματοποίησε ημερήσια επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης και στη Βουλή των Ελλήνων. Ήταν μια ενδιαφέρουσα όσο και εντυπωσιακή επίσκεψη. Κατά την παραμονή στη Βουλή πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ξενάγηση – από ειδικευμένη υπάλληλο – στην ιστορική αίθουσα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» για την ιστορία του κτηρίου της Βουλής, αλλά και στα εκθέματα των σπουδαιότερων γεγονότων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Μετά το τέλος της παραμονής στη Βουλή, βγάλανε αναμνηστικές φωτογραφίες στα σκαλοπάτια.

triteknoi Karditsas episkepseis (1)Ακολούθως τα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης προκειμένου να δουν και να γνωρίσουν την ιστορική σημασία των μοναδικών εκθεμάτων. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Εκτίθενται περίπου 4.000 αντικείμενα σε ένα χώρο 14.000 τετραγωνικών μέτρων. Η ξεναγός υπήρξε πλήρως κατατοπιστική και κατανοητή από τους τρίτεκνους. Αποχωρώντας τα μέλη από το μουσείο αισθάνθηκαν περηφάνια και θαυμασμό, αλλά και αγανάκτηση από την υφαρπαγή τόσων εκπληκτικών γλυπτών από τη Ακρόπολη και κυρίως από τον Παρθενώνα.
Κατά την επιστροφή στην Καρδίτσα, μας συνόδευαν οι αναμνήσεις και ο θαυμασμός για όλα όσα γνωρίσαμε και όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη.

ΠΗΓΗ

Prev Στην καμπάνια του Let’s do it Greece ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στο Βοτανικό Κήπο
Next Δήμος Ρ. Φεραίου: Ακύρωση απόφασης απευθείας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος