Επαναπρόσληψη διεκδικούν πρώην εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ

Εκδικάστηκε σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου η αγωγή που έχουν υποβάλλει 24 από τους πρώην εργαζόμενους στην εταιρεία ΙΜΑΣ, ζητώντας να επαναπροσληφθούν από τη στιγμή που η εταιρεία επαναλειτουργήσει το τμήμα κατασκευών γιατί το τμήμα πωλήσεων λειτουργεί κανονικά. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγους μήνες.

Σημειώνεται ότι η σημερινή εκδίκαση έγινε έπειτα από δύο αναβολές που ζήτησαν οι εργαζόμενοι, με την εταιρεία να τους έχει υποβάλλει αγωγή για οικονομική ζημία επειδή οι δικηγόροι της και στελέχη από τη μητρική εταιρεία στη Γερμανία είχαν προσέλθει στα δικαστήρια, και η δίκη δεν έγινε με δική τους υπαιτιότητα δύο φορές. Μάλιστα ζητά από τον καθένα να πληρώσει ποσά από 500 έως και 1000 ευρώ, ανάλογα με το μισθό που ελάμβανε. Αυτή η αγωγή της εταιρείας εναντίον των πρώην εργαζομένων θα εκδικαστεί στις 4 Οκτωβρίου του 2017.

Όπως ανέφερε ένας από τους ενάγοντες, ο κ. Πανόπουλος, οι πληροφορίες τους είναι ότι η εταιρεία θα ανοίξει εκ νέου το κατασκευαστικό τμήμα του εργοστασίου και αυτό που ζητούν με την αγωγή είναι να προσληφθούν οι 24 ενάγοντες πρώτα και μετά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κατά προτεραιότητα. Επανέλαβε ότι η εταιρεία απλά ανέστειλε τη λειτουργία του κατασκευαστικού τμήματος και εξανάγκασε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν έστω με οικειοθελή αποχώρηση, για να προσλάβει άλλους με χαμηλά ημερομίσθια και ατομικές συμβάσεις. “Από τη στιγμή που δεν κλείνεις το εργοστάσιο και δεν το εκποιείς αλλά έχει το ίδιο ΑΦΜ και το τμήμα πωλήσεων, άρα ανέστειλες τη λειτουργία παραγωγής και δεν την καταργείς. Αυτοί θέλουν επαναλειτουργία με χαμηλό μεροκάματο. Αυτή τη στιγμή το έργο που είχε αναλάβει η ΙΜΑΣ για τη ΔΕΗ εκτελείται στη Γερμανία και το προϊόν έρχεται έτοιμο και το πουλά η ΙΜΑΣ στο Βόλο!”.

ΠΗΓΗ

Prev Αλόννησος: Προτάσεις για την ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού
Next Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας