Επαφές του δημάρχου Ν. Πηλίου με κυβερνητικούς φορείς

Με επιτυχία, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν το αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νικ. Φορτούνα (συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παπαδημητρίου Μιλτιάδη και Νασιόπουλο Ευάγγελο) σε φορείς της Κυβέρνησης στην Αθήνα, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου.

Η αρχή έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών όπου επισκέφθηκαν τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Πουλάκη αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στις συναντήσεις τέθηκαν θέματα που αφορούν θεσμικά αλλά και οικονομικά προβλήματα  του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ακολούθησε επίσκεψη στην ΕΕΤΑ, για τις λεπτομέρειες υποβολής πρότασης για την χρηματοδότηση σύνταξης και ωρίμανσης μελετών καθώς μετά την αλλαγή -προ ημερών- του πλαισίου που χρηματοδοτούσε Δήμους έως 10.000 κατοίκους, το νέο κριτήριο αφορά Δήμους έως και 12.000  και δίνει την δυνατότητα και στον δικό μας Δήμο να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Σαντορινιό, για θέματα χρηματοδότησης έργων μικρών νησιών, πλαίσιο στο οποίο υπάγεται και το νησί Τρικερίου.

Όπως αναφέρθηκε για το 2018 διαφαίνεται πως μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης από το Τρίκερι έως τον Αλογόπυρο και από εκεί υποθαλάσσια έως το νησί ώστε να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα μεταφοράς του νερού.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ενημέρωση από τον κ. Υφυπουργό ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής που βρίσκεται προς ψήφιση στην Βουλή και συγκεκριμένα στο άρθρο 67 (Νομιμοποίηση Υφιστάμενων Λιμενικών υποδομών) προβλέπεται ότι τα υφιστάμενα λιμενικά έργα που κατασκευάστηκαν έως 29-04-2013 από φορείς του Δημοσίου (Νομαρχίες κτλ) θεωρούνται νόμιμα με έκδοση σχετικής απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων.

Πρόκειται για έργα που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες από Δημοσίους Φορείς και για οποιαδήποτε επισκευή ή συντήρηση μικρού ή μεγάλου μεγέθους απαιτούνταν νομιμοποίηση αυτών με τεράστιο διοικητικό και οικονομικό κόστος, αλλά κυρίως με μεγάλη χρονική καθυστέρηση αφού εμπλεκόταν τουλάχιστον οκτώ υπουργεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική βοήθεια για την προετοιμασία των παραπάνω συναντήσεων και τα σημαντικά θετικά αποτελέσματα αυτών προσέφερε η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, την οποία και θερμά ευχαριστούμε.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Συνεδρίαση Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. ενόψει προσυνεδρίου
Next "Έδρασαν" οι κουκουλοφόροι και στη φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο