Επιλογή Ευθύνης: «Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας»…

Σε σχέση με το νέο «λιβελλογράφημα» της δημοτικής αρχής, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» έγινε το ακόλουθο σχόλιο:
«Διαδέχθηκαν, πριν από τρία χρόνια, μια δημοτική αρχή που αποκάλυψε το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ» και εξασφάλισε στην Επιχείρηση ισχυρά όπλα, για να αντιμετωπίσει τις ακόρεστες, προκλητικές διεκδικήσεις της εργολαβικής εταιρίας, αλλά και τις δυσκολίες από κάποιες ακατανόητες αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μεταξύ αυτών, παρέλαβαν και μια, ουσιαστικά και νομικά, πλήρως τεκμηριωμένη, αγωγή, με τις αξιώσεις της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, για την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δοθεί μέχρι το 2009, χωρίς να αντιστοιχούν στο έργο που είχε εκτελεστεί. Η αγωγή αυτή είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 15-02-2015, και, αν άφηναν να προχωρήσει απρόσκοπτα, σήμερα θα είχαμε θετική -θέλουμε να πιστεύουμε- απόφαση, σίγουρα σε πρώτο βαθμό, πιθανόν και τελεσίδικη, σε δεύτερο βαθμό. Θα είχαμε, δηλαδή, το πιο αποτελεσματικό όπλο της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι σε οποιαδήποτε τυχόν σκέψη της ΕΡΓΗΛ για αναγκαστικά μέτρα.

Διαδέχθηκαν, εξάλλου, -κι αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο- μια δημοτική αρχή που επέμενε με συνέπεια στην ανάγκη για συμπαγές μέτωπο όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της. Αυτή είναι και η πάγια και σταθερή θέση της παράταξή μας, παρά τη διχαστική και συκοφαντική τους στάση.
Τρία χρόνια μετά, αφού περιπλανήθηκαν σε αχαρτογράφητα μονοπάτια και αφού πελαγοδρόμησαν, αναιρώντας κάθε φορά τον ίδιο τους τον εαυτό, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να μην έχουν καταθέσει ακόμη αγωγή (αφού έχουν παραιτηθεί απ’ όσες κατέθεσαν) και, συνεπώς, να μην έχουν συζητηθεί οι αξιώσεις της ΔΕΥΑΜΒ, ούτε καν σε πρώτο βαθμό, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Α.Σαββάκης! Έχουν αφήσει, δηλαδή, τη ΔΕΥΑΜΒ χωρίς το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει, όταν μάλιστα ο χρόνος πιέζει πια ασφυκτικά. Στο κρίσιμο σημείο που βρισκόμαστε, εκφράζουμε την πεποίθηση πως από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο πρόσφατα ανατέθηκε η κατάθεση αγωγής, θα εξαντληθεί κάθε νομική δυνατότητα.

Και όμως, μετά από όλα αυτά -και πολλά άλλα- δεν είχαν καμία αναστολή να βάλουν και πάλι μπροστά τη γνωστή λασπομηχανή τους και να παριστάνουν τους τιμητές, καταφεύγοντας σε ανούσιους λεονταρισμούς και αόριστες «καταγγελίες», προκειμένου να κρύψουν το πραγματικό γεγονός, ότι δηλαδή τρία χρόνια μετά, αντί να έχουμε κάνει βήματα μπροστά, έχουμε κάνει βήματα πίσω. Υποκλινόμενοι, λοιπόν, στη «γρανιτένια τους συνέπεια» και στην «ανυπέρβλητη πολιτική τους αξιοπιστία», δανειζόμαστε τα λόγια του Νίκου Καρούζου και αναφωνούμε: «Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας»…»

 

ΠΗΓΗ