Επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα πυρασφάλειας

Μοιράσου το άρθρο:

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Β’θμιας Εκπαίδευσης έγινε σήμερα από στελέχη της Πυροσβεστικής στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Όπως έγινε γνωστό η Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας κινεί τις διαδικασίες ώστε όλα τα σχολεία του νομού να αποκτήσουν εγκεκριμένη μελέτη πυρασφάλειας.

Στη σημερινή επιμόρφωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και σχολείων Ειδικής Αγωγής, ενώ έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα επιμόρφωση και από τον Ερυθρό Σταυρό. Όπως έγινε γνωστό η ενημέρωση αφορά θέματα πρόληψης και πυροπροστασίας εκπαιδευτηρίων σύμφωνα με το ισχύων νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας ενώ  έγινε και βιωματική πρακτική». Ο επιπυραγός Γ. Κούργιας επισήμανε ότι σε ότι αφορά την υποδομή που διαθέτουν τα διδακτήρια, «υπάρχουν κάποια μέτρα πυρόσβεσης αλλά δεν υπάρχει έγκριση μελέτης για όλα τα σχολεία από την Πυροσβεστική. Έχει ξεκινήσει σχετική διαδικασία από την Β’ Βάθμια με την έννοια έγκρισης μελέτης κι έκδοσης πιστοποιητικού».

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Β’ Βάθμιας Σοφία Κανταράκη, τόνισε ότι η Β΄βάθμια διοργανώνει δράσεις που αφορούν τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών στα σχολεία. Όπως είπε «σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για την πυρασφάλεια στα σχολεία, το νομικό πλαίσιο, την προστασία μαθητών. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που επιζητούν κι οι συνάδελφοι. Πρόκειται για τον  δεύτερο κύκλο επιμορφωτικών δράσεων του πυροσβεστικού σώματος και από βδομάδα θα γίνει ενημέρωση και από τον Ερυθρό Σταυρό. Σήμερα γίνεται στους εκπαιδευτικούς σε Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «τα σχολεία έχουν πυρασφάλεια έχουν προετοιμαστεί κι υπάρχουν σχέδια από αρχή της χρονιάς. Οι Διευθυντές προνοούν από την αρχή χρονιάς με όλες τις ενημερώσεις από τη Β’θμια και το Υπουργείο».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ