Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Η ΑΓΕΤ νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει την πόλη

Μοιράσου το άρθρο:

“Κοροϊδία για ιθαγενείς” χαρακτήρισε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων, Μάρκος Βαξεβανόπουλος τις μετρήσεις που κάνουν τα εργοστάσια για ρύπους που εκπέμπουν όπως προβλέπεται από την ΑΕΠΟ τους. “Είναι ένα λάστιχο που τραβούν και το μακραίνουν όπως επιθυμούν σε συνεργασία με την κυβέρνηση”. Αυτό επισήμανε με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της ΑΓΕΤ Ηρακλής ότι εμπλούτισε την ψηφιακή της πλατφόρμα με μετρήσεις ρύπων για διοξίνες και φουράνια, και στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Τόνισε ότι το πρότυπο που τηρείται και αναφέρεται στην ανακοίνωση για συνεχείς δειγματοληψίες δεν ισχύει, παρά μόνο για οκτώ ώρες το εξάμηνο, άρα η εταιρεία ψεύδεται υποτιμώντας την επιστημονική κοινότητα της πόλης. Επιπλέον τόνισε ότι το πρότυπο ασφάλειας που αναφέρεται, προέρχεται από μία εταιρεία που το εισήγαγε και έχει κλείσει εδώ και χρόνια. “Δεν τρώμε κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ειπώθηκε τέτοιο ψέμα. Καλούμε την ΑΓΕΤ σε διάλογο, με όποιους όρους επιθυμεί και να παραθέσει τα επιχειρήματά της. Το μηχάνημα που έχουν αγοράσει δεν είναι πιστοποιημένο για συνεχείς δειγματοληψίες. Μέχρι 16 Μαρτίου που θα γίνει το συλλαλητήριο, ας ορίσει η ΑΓΕΤ όρους και ημερομηνία σε μία συζήτηση επιστημόνων και να δείτε ποιος είναι ο ψεύτης και ποιος θα γελάσει τελευταίος”.

Επιπλέον ανέφερε ότι ψέματα λέει και η δημοτική αρχή Βόλου ότι κατέθεσε αγωγή κατά της ΑΓΕΤ για την καύση των απορριμμάτων το Μάιο του 2018. “Πληροφορηθήκαμε ότι πιθανώς να το έκανε το Νοέμβριο του 2018, αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο”.

Κλείνοντας ανέφερε ότι πολλά ιδιωτικά εργαστήρια όπως και  ο «Δημόκριτος» έχουν πελάτες την ΑΓΕΤ, τονίζοντας ότι το «ΦΕΚ του 2015 αποδεικνύει ότι τσιμεντοβιομηχανίες επιδοτούνται για να καίνε σκουπίδια».

 

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Βόλου

Κάλεσμα απηύθυναν σήμερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών για την εκδήλωση αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα με ομιλητή τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό περιβάλλοντος Π.Σκουρλέτη που θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: “Η Νέα Πορεία της Χώρας – Οι Δημοκρατικές Μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση”.

 

 

Προετοιμασίες για το συλλαλητήριο

Συνεχίζεται η προετοιμασία για το συλλαλητήριο που θα γίνει στις 16 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και γίνεται προσπάθεια να έχει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ορίστηκε ομάδα επικοινωνίας, ομάδα φυλλαδίων (με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα), ομάδα δημιουργικού (που θα αναλάβει τα πανό) και ομάδα ακτιβισμού. Επίσης, πραγματοποιούν συναντήσεις με φορείς για να συσπειρώσουν κοινωνία στην κοινή αγωνία για ζωή. Συνολικά, ενενήντα άνθρωποι δουλεύουν για το συλλαλητήριο και έχουν συγκεντρωθεί 10.000 υπογραφές.

Οι πολίτες του Βόλου καλούνται να ξεκινήσουν από τον Άναυρο και να βαδίσουν διαμαρτυρόμενοι προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Στόχος είναι να ακουστούν τρία βασικά συνθήματα: «Όχι» στην καύση σκουπιδιών από ΑΓΕΤ και κάθε άλλη εταιρεία, «όχι» στη μονάδα σκουπιδιών του Δήμου Βόλου και ένα μεγάλο «ναι» στη ζωή.
«Όλοι όσοι δεν το έχουν οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον από την καύση, να είναι εκεί. Το μόνο συμφέρον είναι η ζωή μας» τόνισε ο κ. Βαξεβανόπουλος
Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών έστειλε επιστολή στο Εργατικό Κέντρο, καλώντας τη διοίκηση να καλύψει τους εργαζομένους με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12-3μ.μ.

Σημειώνεται ότι τέσσερις μέρες μετά το συλλαλητήριο θα εκδικαστεί η προσφυγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με το συλλαλητήριο θέλουν να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν την καύση απορριμμάτων. Ο κ. Βαξεβανόπουλος κατήγγειλε πως η Επιτροπή φιμώνεται από κανάλια και εφημερίδες και θα υπάρξουν νέες προσφυγές στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ο Ορέστης Μπεφάνης, φοιτητής, ανέφερε πως η Επιτροπή Αγώνα συνέστησε  ομάδα νεολαίας και θα ανοίξει διαύλους με όλα τα σχολεία και τους φοιτητές. Όπως είπε, η νεολαία του Βόλου πλέον πρέπει να αντιδράσει στην υπονόμευση της υγείας, γιατί αυτή η νεολαία δεν θα μπορέσει να ζήσει στην πόλη.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Ναι στο μπλόκο από τους αγρότες - Την ερχόμενη Τετάρτη αποφασίζουν το που θα στηθεί
Next Ο Συνεταιρισμός "ZAGORIN" στα παιδιά της 1ης Στρατιάς