Επ’ αόριστον άρση πίστωσης επί της σύμβασης για τα αναλώσιμα εξετάζουν οι φαρμακοποιοί

Στην επ’ αόριστον άρση πίστωσης επί της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ προτίθεται να προχωρήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, αν στις επόμενες μέρες η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο, δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τα φαρμακεία, το 70% των οποίων, έχει αναίτιες περικοπές στις πληρωμές αναλώσιμων. Την απόφαση αυτή, έλαβαν οι φαρμακοποιοί στην Γενική τους Συνέλευση, με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μην τήρηση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ όσον αφορά στη χορήγηση αναλώσιμων υλικών.

Σε σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας στην σημερινή Γενική Συνέλευση, με αφορμή το μέγα πρόβλημα που δημιούργησε η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο μας , σχετικά με την μη τήρηση των υποχρεώσεων της προς τα φαρμακεία, από την χορήγηση των αναλωσίμων υλικών για τον σακχαρώδη διαβήτη καθώς και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων { π.χ. νεφελοποιητες κ.α.} στους ασφαλισμένους του, διαπίστωσαν για άλλη μια φορά ότι, υποσχέσεις, μεγάλα λόγια , και στο βάθος και αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους μη συμμορφούμενους , είναι οι τακτικές που εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια οι διοικούντες προκειμένου να καταφέρουν να εφαρμόσουν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας τις εντολές των δανειστών σε βάρος ενός κλάδου, μιας ομάδας ανθρώπων .
Το κοντινό έτος 2018 και μετά φαντάζει πλέον ένας εφιάλτης για όλους .
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , μαζί με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ , ευθύνονται γιατί οδηγηθήκαμε στο ξεκίνημα του νέου χρόνου να υπογράψουμε τη σύμβαση χωρίς ελάχιστες προϋποθέσεις και εγγυήσεις, να αποδεχτούμε την ένταξη σε ένα σύστημα που δεν λειτουργούσε. Στην συνέχεια εφάρμοσαν άλλες τακτικές . Στην αρχή , μας υποσχέθηκαν ότι λόγω της αδυναμίας λειτουργίας του συστήματος δεν θα γίνουν περικοπές , στην συνέχεια με τις ατομικές πληρωμές ,προσπάθησαν να διαλύσουν συνειδητά κάθε συλλογική λειτουργία, και προσφάτως καθόρισαν μειωμένες λιανικές τιμές που είναι σχεδόν ίδιες ή και μικρότερες ακόμη και από τις χονδρικές τιμές.
Σε ότι αφορά τα φαρμακεία του Βόλου και της Μαγνησίας σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκκαθάρισης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ,από τα 240 μέλη του Συλλόγου μας, το 70% έχει αναίτιες περικοπές στις γνωματεύσεις των αναλωσίμων Ιανουαρίου 2017.
Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν όλα τα φαρμακεία να έχουν κάνει λάθη στις εκτελέσεις των εντολών .
Οι Φαρμακοποιοί του Βόλου και της Μαγνησίας όλο αυτό το διάστημα που υφίστανται την απέραντη αυτή ταλαιπωρία, απλήρωτοι, αποδεικνύουν περίτρανα την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνουν απέναντι στις ευπαθείς ομάδες των ασθενών και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες όλοι αντιμετωπίζουν.
Όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο.
Δηλώνουμε ότι αν στις επόμενες μέρες η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ στον κλάδου μας ,δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τα φαρμακεία μας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας θα προχωρήσει στις συλλογικές διαδικασίες που απαιτούνται για να δρομολογηθεί η επ’ αόριστον άρση πίστωσης επί της συγκεκριμένης σύμβασης».

ΠΗΓΗ

Prev Μηχανική βλάβη υπέστη το επιβατηγό ΣΥΜΗ ΙΙ
Next Δύο γυναίκες τραυματίες σε ανατροπή αυτοκινήτου στη Μακρινίτσα