Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΜΒ για υπόθεση ΕΡΓΗΛ: Η Δημοτική Αρχή δεν έχει καλλιεργήσει κλίμα σύμπνοιας

Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ΕΡΓΗΛ εκφράζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι δηλώνουν μεν, σύμφωνοι στο κάλεσμα συστράτευσης που απηύθυνε χθες, ο Αχιλλέας Μπέος, ταυτόχρονα όμως, επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή γιατί όλο αυτό το διάστημα – όπως λένε – δεν έχει καλλιεργήσει κλίμα σύμπνοιας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρονται τα εξής:

“Για μία ακόμα φορά θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα όπως αυτό της ΕΡΓΗΛ, που απασχολεί την ΔΕΥΑΜΒ και δημιουργεί αγωνία στους εργαζόμενους και σε όλους που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πόλη.

Από την εξέλιξη της νομικής διαμάχης κρίνεται η βιωσιμότητα και η ύπαρξη της ΔΕΥΑΜΒ, εξαρτώνται δεκάδες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση και στην τοπική κοινωνία, αλλά και ο δημόσιος χαρακτήρας του κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό.

Πραγματικά, μετά και την χθεσινή συνέντευξη τύπου του σε αργία Δημάρχου Βόλου , δεν ξέρουμε αν πρέπει να ελπίζουμε σε μία θετική για την ΔΕΥΑΜΒ έκβαση ή να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα.

Είμαστε σύμφωνοι στο κάλεσμα για συστράτευση ώστε να αντιμετωπιστεί ο ‘’εχθρός της πόλης’’.

Για να υπάρχει όμως συστράτευση έπρεπε η σημερινή δημοτική αρχή να είχε καλλιεργήσει, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την νομική διαχείριση της υπόθεσης, ένα κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοσιογράφους, τοπικούς επιστημονικούς φορείς (ΤΕΕ), τον δικηγορικό σύλλογο, και τους εργαζόμενους, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και συμπαγές μέτωπο για την αντιμετώπιση των αρπακτικών ορέξεων της ΕΡΓΗΛ. Στην πραγματικότητα αρνείται να το πράξει.

Επειδή υπάρχουν πολλά και αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, ζητάμε από την διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και την Δημοτική αρχή:

● πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για τους νομικούς χειρισμούς της υπόθεσης ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και κατά συνέπεια της πόλης.

● ειλικρινές και ουσιαστικό μήνυμα συστράτευσης προς όλους τους παράγοντες, για την δημιουργία ενιαίου μετώπου αντιμετώπισης του θέματος, μακριά από μικροπολιτικές και σκοπιμότητες”.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ