Εργατικά ατυχήματα στο Δήμο Βόλου από υπερκόπωση

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει “την απαράδεκτη πρακτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου, Μπέου-Θεοδώρου, να μην παρέχει εδώ και μήνες τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, Μέσα Ατομικής Προστασίας, με βάση την δουλειά που τους αναθέτει, στους  οχταμηνίτες που εργάζονται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ”.

Καταγγέλλουn επίσης το γεγονός της 24ωρης και εβδομαδιαίας (7 μέρες τη βδομάδα), λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας από το 2012, “όταν ο Δήμος Βόλου «πρωτοπορεί» αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη-Οικονόμου και την οποία απρόσκοπτα συνεχίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή, καθώς εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους.

Η 24ωρη και εβδομαδιαία λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, η μη, αυτονόητη και επιβεβλημένη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που γιγαντώνεται, όπως και σε όλες τις υπηρεσίες, π.χ Συντήρηση, Πράσινο, Ηλεκτροφωτισμό, Κολυμβητήριο, κλπ με εργατοτεχνικό προσωπικό, αποδεδειγμένα στρέφεται ενάντια στην ασφάλεια των συναδέλφων με κάθε είδους ευέλικτη σχέση εργασίας, αλλά και στους συναδέλφους μονίμου και αορίστου χρόνου, που παίζουν καθημερινά κορώνα-γράμματα με τη ζωή τους.

Οι αριθμοί είναι τόσο αποκαλυπτικοί με τα 7 εργατικά ατυχήματα το 2017 στο Δήμο Βόλου, ευτυχώς όχι θανατηφόρα, που δεν επιτρέπει κανενός είδους καθυστέρηση- κωλυσιεργία. Το περιθώριο των 10 ημερών της Επιθεώρησης Εργασίας για να δοθεί λύση, είναι ήδη πολύ, αν σκεφτούμε ότι καθημερινά και ώρα με την ώρα, αυξάνονται οι πιθανότητες να θρηνήσουμε θύματα.
Δεν θα επιτρέψουμε να μεγαλώσει ο μαύρος κατάλογος με τους 26 νεκρούς συναδέλφους στους Δήμους στα τελευταία τρία χρόνια πανελλαδικά, με τα 7 θανατηφόρα μόνον για το τελευταίο διάστημα.
ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχτούμε ως «κανονικότητα» ότι πηγαίνοντας για ένα κομμάτι ψωμί στη δουλειά θα κινδυνεύουμε να μην γυρίσουμε στα παιδιά μας, γι αυτό και είναι αναγκαίο να ενισχυθεί και να γίνει κυρίαρχη η γραμμή της σύγκρουσης με το σύνολο της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής που επεκτείνεται από τη συγκυβέρνηση Συριζα-ΑΝΕΛ και την ΕΕ (με ορατή την απειλή να καταργηθούν τα ΒΑΕ με την επικείμενη ευθυγράμμιση με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία μέχρι 31-12-2017) και αξιοποιείται με κάθε ευλάβεια πανελλαδικά, σχεδόν από τους όλους τους εκλεγμένους –εκφραστές της στους Δήμους της χώρας”

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Σχολική πρεμιέρα σήμερα για τα προσφυγόπουλα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο
Next Ελληνικά Ηχοτόπια κατά τη δεκαετία του 1960 στο Ισραήλ