Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Βόλου

«ΕΚΟΨΕ» ΤΡΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη, στον Δήμο Βόλου, όπου ο μοναδικός μαραγκός που διαθέτει, έκοψε τρία δάχτυλα, κατά τη διάρκεια εργασιών που αφορούσαν την προετοιμασία των ακτών του Δήμου. Το συμβάν γνωστοποίησε σήμερα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εργαζόμενους εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς τους και του απαρχαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού και επιρρίπτοντας ευθύνες στη νυν αλλά και στις προηγούμενες δημοτικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ τονίζονται τα εξής:

«Το προχθεσινό εργατικό ατύχημα του εναπομείναντα- μοναδικού μαραγκού του Δήμου Βόλου, το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαΐου, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία και την προστασία  των εργατών,  τα εμπόδια,  τις δυσκολίες, τους κινδύνους  που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας  στον καθημερινό αγώνα  για το μεροκάματο.

Τρία κομμένα δάκτυλα κατά τη  διάρκεια που μοντάριζε τα ξύλα για τις   ακτές, για την προετοιμασία  της επόμενης μέρας και  ενόψει   καλοκαιριού, είναι τα «παράσημα» του ακούραστου  συναδέλφου Α. Οικονόμου, ενός από τους  καλύτερους  τεχνίτες , «ο τελευταίος των μοικανών», όπως τον αποκαλούν συνάδελφοι και φίλοι  που μαζί με τα άλλα μαστόρια , τους  συναδέλφους του στο  αποψιλωμένο από προσωπικό Τμήμα Συντήρησης  της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Βόλου,  μέσα από αντίξοες συνθήκες,  με  εντατικοποίηση της δουλειάς, με απηρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, παλεύουν καθημερινά για να βγάλουν σε  πέρας   τις αυξανόμενες  ανάγκες του Δήμου Βόλου.

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός  έρχεται  να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο  των εργατικών  ατυχημάτων στη συγκεκριμένη υπηρεσία  αλλά και στις άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και των άλλων Δήμων της Μαγνησίας, χρόνια τώρα,  όπως καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, κολυμβητήρια, κοιμητήρια κλπ.

Αποκαλύπτει επίσης , τις ευθύνες της τωρινής Δημοτικής Αρχής Μπέου-Θεοδώρου,  όπως και των προηγούμενων, που εφαρμόζοντας όλο το αντιλαϊκό-αντεργατικό πακέτο ,  της τωρινής κυβέρνησης  καθώς και των προηγούμενων,  θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν πασπαρτού σε όλες τις ειδικότητες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η υποστελέχωση των υπηρεσιών  δημιουργούν ακατάλληλες συνθήκες για τους εργαζόμενους  με τα αμέτρητα ωράρια και βάρδιες που, παρ΄ όλα αυτά,  εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα τους.

Όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική,  σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, τα εργατικά ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να  θρηνήσουμε και νεκρούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, να παρθούν μέτρα για την υγεία και την προστασία των  εργαζομένων. Δεν επιτρέπουμε οι συνάδελφοι μας να γίνουν θυσία στο όνομα της μείωσης  του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή του κέρδους  και προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων που ορέγονται, με τη στήριξη Δημάρχων και Κυβερνήσεων,   να βάλουν «πόδι» τις υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας και ιδιαιτέρως του Δήμου Βόλου, με ό, τι κακό αυτό συνεπάγεται για τους δημότες και τους εργαζόμενους .

Επιπροσθέτως , υπενθυμίζουμε την συμπαράσταση μας  στον συνάδελφο μας και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.»

ΠΗΓΗ

Prev Ν.Παππάς: Ήρθε η ώρα της συζήτησης για το χρέος με καθαρές κουβέντες
Next Μητροπολίτης Μεσογαίας: "Η ανακουφιστική φροντίδα απάντηση στην ευθανασία"