Ζητούμενο η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

 Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέας Διοίκησης, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Οι εκλογές γίνονται στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 21:30. Την ψήφο των εμπόρων διεκδικούν τρεις παρατάξεις (Ενωτικό Εμπόριο, Έμποροι Ενάντια στην Κρίση, Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων) και το ζητούμενο όλων είναι η συμμετοχή.

Τις πρωινές ώρες η προσέλευση των μελών του Συλλόγου για να ψηφίσουν, ήταν πάντως περιορισμένη, λόγω του ότι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η προσέλευση κατά τις μεσημεριανές ώρες και το βράδυ, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Εκ μέρους του «Ενωτικού Εμπορίου» ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Οντόπουλος κάλεσε τους επαγγελματίες σε μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, για να περάσει ένα μήνυμα ενότητας σε μια δύσκολη περίοδο, που η οικονομική συγκυρία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην επιχειρηματικότητα και στην τοπική οικονομία.

Όπως είπε, τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή στις εκλογές ήταν περίπου 60%, ενώ για φέτος, εξέφρασε την ελπίδα, να υπάρξει καθολική συμμετοχή.

Ο Δημήτρης Κανελλής εκ μέρους των «Εμπόρων Ενάντια στην Κρίση» τόνισε πως οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες και πρόσθεσε πως παράταξη θεωρεί ότι ο εμπορικός κόσμος πρέπει να στηρίξει μια προσπάθεια για να ανατραπεί η κατάσταση των τελευταίων χρόνων, για έναν Εμπορικό Σύλλογο δυνατό, δραστήριο, που θα προσπαθήσει να σταματήσουν να χειροτερεύουν τα πράγματα, τόσο για τα μικρά, όσο και για τα γενικότερα ζητήματα.

 Η Δέσποινα Παλιά, εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» τέλος, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη απαξίωση των εμπόρων απέναντι στα πρόσωπα που διοικούσαν τόσα χρόνια τον Σύλλογο, κάτι που φαίνεται από τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

«Η Α.Σ.Ε. θέλει έναν Σύλλογο αγωνιστικό, μαχητικό, διεκδικητικό, που να βγαίνει μπροστά και να στέκεται στο πλάι όλων των μικρών εμπόρων και επιχειρήσεων, διαχωρίζει τη θέση της από τους μεγαλεμπόρους, από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια, θεωρεί ότι δεν μπορούν να έχουν τα ίδια συμφέροντα και να παλεύουν μαζί για κάποια πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά, η κ. Παλιά.

ΠΗΓΗ