Ζητούν συνδρομή για το νέο κτίριο της Κουζίνας Αλληλεγγύης

Ένα τριώροφο κτίριο, στο κέντρο του Βόλου, που νοικιάστηκε από ιδιώτη, για μια 20ετία, για λογαριασμό της Κουζίνας Αλληλεγγύης, πρόκειται διαμορφωθεί σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας, που θα προσφέρει όχι μόνο φαγητό αλλά και ρουχισμό, ψυχαγωγία, είδη προσωπικής υγιεινής και οδοντιατρική φροντίδα, για όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη. Προκειμένου όμως να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα είναι απαραίτητη η συνδρομή και βοήθεια των Βολιωτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, Αγγελική Ιωαννίτη, πρόκειται για ένα κτίριο 650 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 54ου Συντάγματος και Σοφοκλέους και χρειάζεται επισκευές της τάξης των 100.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ως κέντρο ημερήσιας φροντίδας, καθώς πρέπει να αλλαχτούν κουφώματα, να επισκευαστεί η σκάλα, να κατασκευαστεί ασανσέρ, να διαμορφωθεί προαύλιος χώρος, κ.λ.π..

Σύμφωνα με την κα Ιωαννίτη στο συγκεκριμένο κτίριο πρόκειται να δημιουργηθούν αποθήκες, ντουζιέρες, κουζίνα, οδοντιατρείο, γραφεία που θα ενοικιαστούν και στα οποία θα στεγαστούν κάποιοι σύλλογοι και αίθουσα εκδηλώσεων. Επίσης όπως είπε η κα Ιωαννίτη θα δημιουργηθεί και χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας όπου όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να περνούν το χρόνο τους παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια κ.α.

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο στόχο, γιατί χρήματα δεν υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά η κα Ιωαννίτη επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή της Κουζίνας Αλληλεγγύης στηρίζεται στη βοήθεια των Βολιωτών προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και τουλάχιστον το ισόγειο του κτιρίου να έχει στηθεί μέχρι το χειμώνα. Γι’ αυτό άλλωστε θα εκδοθούν κουπόνια από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, ενώ σε όσους προσφέρουν χρήματα θα δίνεται και ένα αναμνηστικό δώρο, με φωτογραφία του κτιρίου, την ονομασία του και το σκοπό του.

Όπως ανέφερε η Αγγελική Ιωαννίτη μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και ιδιώτες θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για τη διαμόρφωση του κτιρίου, αλλά υπάρχουν και έξοδα που θα προκύψουν και θα πρέπει να καλυφθούν, όπως για παράδειγμα τα παράβολα. Τα έξοδα  οδοντιάτρου και  οδοντοτεχνίτη θα καλυφθούν από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, ενώ εκτός από το φαγητό θα προσφέρονται ρούχα και είδη υγιεινής. Επίσης σύμφωνα με την κα Ιωαννίτη γίνονται σκέψεις να υπάρχει στο χώρο πνευμονολόγος αλλά και διαιτολόγος, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, αλλά πρόκειται για συνεργασίες που θα ανακοινωθούν επίσημα αργότερα.

 

 

ΠΗΓΗ

Prev Δύο τουλάχιστον οι δράστες της κλοπής στο Νοσοκομείο Βόλου
Next Εκδήλωση του ΕΒΕ Καρδίτσας με ομιλήτρια τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη