Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στη Σκιάθο

Το CSI Institute σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Σκιάθου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» διοργανώνουν ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, με θέμα «Διαδικτυακή Ασφάλεια – Κανόνες – Συμπεριφορές – Μύθοι και Πραγματικότητες». Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών για τα όσα συναντάμε καθημερινά κατά την πλοήγηση μας στο διαδίκτυο, η παρουσίαση και η συζήτηση των κινδύνων του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη χρήση του.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
Τι είναι το διαδίκτυο
Ποιες διαδικτυακές συμπεριφορές αναφέρονται ως υψηλού ρίσκου
Τα Ναι και τα Όχι του Διαδικτύου
Φαινόμενα Εποχής – Εθισμός – Κυβερνοτρομοκρατία σε ανήλικους και ενήλικους
Απάτη και Διαδίκτυο
Μετάλλαξη Παραδοσιακών Εγκλημάτων σε Ηλεκτρονικά
Βασικός Ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Εμμανουήλ Σφακιανάκης. Ο Κος Σφακιανάκης θα συνοδεύεται από τη Ψυχολόγο – Εγκληματολόγο Μαρίσα Βουλγαράκη.
Το CSI Institute βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες, εμμένοντας στο στόχο του για ενημέρωση – πρόληψη – εκπαίδευση των πολιτών, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε ημερίδες και συνέδρια σε όλη την Ελλάδα.

 

ΠΗΓΗ