Η έκθεση “Τα παιδιά που πέρασαν θάλασσα & το παιχνίδι με τις μάσκες” στο Βόλο

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Τα παιδιά που πέρασαν θάλασσα & το παιχνίδι με τις μάσκες», θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και ώρα 19.30, στο ισόγειο του κτιρίου «Τσικρίκη» (Γαμβέτα 6), στο Βόλο.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο κτίριο «Τσικρίκη» , από τις 26 Απριλίου 2017 έως τις 10 Μαΐου 2017,  και ώρες 9.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00.

Από τον Απρίλιο του 2016 το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σε συνεργασία με την οργάνωση Save the Children, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας, υλοποιεί ένα ολιστικό πρόγραμμα παρέμβασης για παιδιά-πρόσφυγες (ηλικίας 3 έως 18 ετών), που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Σχιστού και του Ελληνικού Ι & ΙΙΙ στην Αττική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις άτυπης εκπαίδευσης, δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες καθώς και νομική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, το Νοέμβριο του 2016 το Δίκτυο διοργάνωσε στην Αθήνα έκθεση με τίτλο: «Τα παιδιά που πέρασαν θάλασσα & το παιχνίδι με τις μάσκες».

Η έκθεση αποτελείται από μάσκες, που έφτιαξαν παιδιά και έφηβοι πρόσφυγες, καθώς και σχετικές φωτογραφίες του Νίκου Κολοβού, που απεικονίζουν το συνολικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου μάσκας, το οποίο υλοποίησε το Δίκτυο μαζί με τα παραπάνω παιδιά που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό και στο Ελληνικό ΙΙΙ.

 

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά μετά από ατύχημα στα Καλά Νερά - "Άγιο" είχε ο οδηγός του
Next Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η καύση RDF από την ΑΓΕΤ