Η “Απολλώνειος” στο 21ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου “Antonio Vivaldi”

Αναχωρεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου η ανδρική «Απολλώνειος» χορωδία Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου για το Καρπενήσι, όπου το βράδυ της ίδιας μέρας συμμετέχει στο 21ο Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου “Antonio Vivaldi”

Μετά την αναδιοργάνωση της τελευταίας χρονιάς η «Απολλώνειος» επανέρχεται δυναμικά στο χώρο των φεστιβάλ και των χορωδιακών συναντήσεων ανά την Ελλάδα. Με την νέα χρονιά υπάρχει σχεδιασμός για έντονη παρουσία της «Απολλωνείου» χορωδίας και στην πόλη μας.

Η Απολλώνειος Ανδρική Χορωδία του Δήμου Ν.Ιωνίας, ιδρύθηκε το 1974. Μέχρι το 1985 λειτουργούσε σαν σωματείο και τη χρονιά αυτή (1985) εντάχθηκε στην Πνευματική Εστία του Δήμου Ν.Ιωνίας Μαγνησίας (μετά Πολιτιστικός Οργανισμός και τελευταία Δημοτική επιχείρηση «Ιωνία»).
Απαρτίζεται από ερασιτέχνες χορωδούς, που ασκούν διάφορα επαγγέλματα και ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους αφιλοκερδώς, με το τραγούδι, που τους ενώνει και καλλιεργεί τη φιλία τους.
Όλα αυτά τα χρόνια είχε πολλές παρουσίες στο χώρο του Χορωδιακού τραγουδιού, δίνοντας συναυλίες στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και συμμετοχές στα περισσότερα Φεστιβάλ.
Από το 1985 μέχρι σήμερα πέρα από τις όποιες συναυλίες, χορωδιακές συναντήσεις που συμμετείχε σε ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ στην πόλη μας ή σε άλλες πόλεις της χώρας, η Απολλώνειος Χορωδία έχει διοργανώσει και συμμετείχε σε αφιερώματα καλλιτεχνών, σε συμπράξεις με άλλα χορωδιακά συγκροτήματα, μουσικά σύνολα, σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, επετείους και σπουδαίων μουσικών γεγονότων, ακόμη σε λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας και έχει συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους ντόπιους μουσικούς που συνόδευσαν κατά καιρούς τη Χορωδία.

Είναι από τις ελάχιστες ανδρικές Χορωδίες που απέμειναν στην Ελλάδα και η μόνη ανδρική στο Βόλο που παραμένει έτσι από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Έχει εμφανιστεί στην ΕΤ1, ΕΤ3(Αληθινά σενάρια του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη),στον 902 Αριστερά και στις τοπικές Τ.R.Τ, ASTRA, και Τ.V. Μαγνησία και έχει ηχογραφήσει για τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΑ. Επίσης αποσπάσματα από επιτυχημένες συναυλίες έχουν αναρτηθεί στο youtube στο Indernet.
Την ίδια βραδυά θα εμφανιστεί και Η Χορωδία Καρπενησίου «Antonio Vivaldi».που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.
Το 21ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”, αποτελούν μέρος ενός σημαντικού θεσμού στον χώρο της χορωδιακής μουσικής που έχει αναπτυχθεί στον τόπο μας.
Κατά τη διάρκεια του, το Καρπενήσι γίνεται πόλος έλξης, για περισσότερους από 1000 φίλους της χορωδιακής τέχνης.

Το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός διοργανώνονται από το 1988, από τον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου “Antonio Vivaldi”. Καλλιτεχνικός διευθυντής και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο καθηγητής Γιώργος Ξενάκης, ενώ και αυτό το χρόνο οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τον Δήμο Καρπενησίου και την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας

Στο πιάνο συνοδεύει η Άρτεμις Αργυροπούλου
Διευθύνει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε τοίχο σπιτιού στο Φυτόκο
Next Συναυλία Αλληλεγγύης "Νύχτες Μαγικές" για τα παιδιά της Κιβωτού