Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στον Αλμυρό

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης εμφανίζεται σήμερα το βράδυ στον ΑΛΜΥΡΟ , εκπροσωπώντας το Χορωδιακό ΗΘΟΣ και ΥΦΟΣ της τεράστιας χορωδιακής παράδοσης της Καρδίτσας.
Η 40μελής Μικτή Χορωδία Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη(master of arts στη διεύθυνση) θα ερμηνεύσει ένα δύσκολο και ποικίλο πρόγραμμα αναγεννησιακής, κλασσικής και σύγχρονης μουσικής, σε έργα σημαντικών συνθετών, Ελλήνων και Ξένων.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας έχει προσκληθεί για σειρά σημαντικών συναυλιών στην ΣΕΡΒΙΑ( ΝΙΣ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΝΟΒΙΣΑΝΤ) από σημαντικούς φορείς της γειτονικής χώρας από 23-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της κοινής ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.
Ιδιαίτερα οι συναυλίες θα γίνουν σε περιοχές με έντονο το Ελληνικό και Βυζαντινό στοιχείο με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αρχαιοελληνική παιδεία και την βυζαντινή παράδοση.
Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του Νίκου Ευθυμιάδη στην ανάπτυξη των ελληνοσερβικών σχέσεων σε πολλούς τομείς από δεκαετίες.Στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της ΤΕΧΝΗΣ και της ΜΟΥΣΙΚΗΣ είναι ιδιαίτερα καθοριστική και σημαντική,αφου έχει και ιδιαίτερες παράπλευρες πλευρές, αναπτυξιακού και τουριστικού χαρακτήρα .

ΠΗΓΗ