Η 7η Πανελλήνια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων στην Αγριά

Στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία» της Αγριάς πραγματοποιείται αύριο Σάββατο η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων. Η φετινή συνάντηση έχει ξεχωριστή σημασία για δύο κυρίως γεγονότα.

Πρώτον γιατί συμπίπτει με τον εορτασμό των 10 χρόνων αποφοίτων παιδοπόλεων . Οπότε η Συνάντηση αυτή εντάσσετε στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων, που ήδη από την αρχή του έτους πραγματοποιούνται.

Δεύτερον,παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν κάποια χρόνια στις Παιδοπόλεις, θα αναμετρηθούν με την Μικτή Ομάδα των Παλαίμαχων των ομάδων της Μαγνησίας.

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την τελευταία, την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων, τον Ιούνιο του 2015.
Καταφτάνει πλέον η στιγμή όπου Απόφοιτοι Παιδοπόλεων, που διαμένουν όπου της Ελλάδας ακόμη και χωρών του εξωτερικού, θα ξανασυναντηθούν!
Αναμένονται να καταφτάσουν στον Βόλο περί τους διακόσιους Απόφοιτους, συνοδευόμενοι οι περισσότεροι από μέλη της οικογένειάς τους, από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Απόφοιτοι που πλέον διαμένουν στην Κύπρο, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Γερμανία και από πολλά μέρη της Ελλάδας, θα ανταμώσουν όλοι μαζί στην Μαγνησία. Πολλοί από αυτούς συνδυάζουν το αντάμωμα με τους παλιούς τους φίλους, με ολιγοήμερες διακοπές στην Μαγνησία.

Από το 2001 πραγματοποιούνται συναντήσεις των αποφοίτων των Παιδοπόλεων. Στόχος των συναντήσεων είναι οι άνθρωποι αυτοί, που κατά τη παιδική τους ηλικία φιλοξενήθηκαν στα 54 Ιδρύματα και μοιράστηκαν κοινή ανατροφή και φροντίδα, να ξαναβρίσκονται για να μοιράζονται τη χαρά των σχέσεων που τότε δημιουργήθηκαν μεταξύ τους και άντεξαν στο χρόνο και στην απόσταση.

Σκοπός της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Αποφοίτων Παιδοπόλεων που θα γίνει, μετά από απαίτηση των Αποφοίτων στον χώρο της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», στην Αγριά Βόλου, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, εκτός από την ενίσχυση των σχέσεων που δημιουργήθηκαν και άντεξαν στο χρόνο έως σήμερα, είναι και ο κοινός γιορτασμός των 10 χρόνων του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, οι δράσεις του και η σχέσεις του με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.
Καθοριστικό ρόλο και πάλι, για την επιτυχία της Συνάντησης, θα παίξει το ενδιαφέρον των αποφοίτων που διαμένουν στον Βόλο. Αυτοί κυρίως θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς ώστε παλιοί φίλοι τους να ξεκινήσουν από κάθε γωνιά της γης, δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, και να έλθουν στον Βόλο.
Ξεχωριστός και για πρώτη φορά πραγματοποιούμενος σκοπός, τούτη τη φορά, αποτελεί και ο προγραμματισμένος ποδοσφαιρικός αγώνας των παλαίμαχων.

Οι Παιδοπόλεις στην πενηντάχρονη σχεδόν πλήρη λειτουργία τους, ανέδειξαν ποδοσφαιριστές με πανελλήνια ακτινοβολία, που στελέχωσαν τις μεγάλες ομάδες του Κέντρου, αλλά και την Εθνική μας Ομάδα. Και αναφερόμαστε στον Τάκη Λουκανίδη, στον Γιάννη Γκαϊτατζή, στον Νίκο Βαμβακούλα, στον Κώστα Μαυρίδη, στον Δημήτρη Ζάμπα, στον Μανώλη Χανταμπάκη και σε πολλούς άλλους σε χαμηλότερο επίπεδο.
Ποδοσφαιριστές από την Παιδόπολη «Αγία Σοφία», όπως ο Ηρακλής Λέλης, ο Γιώργος Ζαμπίτογλου, ο Κώστας Ντίνου, ο Κοσμάς Παπαδήμος και πολλοί άλλοι, αγωνίστηκαν σε ομάδες της περιοχής μας και τώρα θα συναντήσουν με συμπαίκτες τους στην Νίκη Βόλου, στον Ολυμπιακό, στον Θησέα και σε άλλες ομάδες της τοπικής Ε.Π.Σ.Θ.
Η Παιδόπολη «Αγία Σοφία» της Αγριάς, για πολλά χρόνια υπήρξε ο βασικός τροφοδότης με ικανούς αθλητές της ομάδας του Θησέα Αγριάς.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.00, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.
Καλούμε τους φίλους του ποδοσφαίρου, τους παλιούς συναθλητές των παλαίμαχων, αλλά και τους φίλους των παιδοπολιτών, να προσέλθουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια επανασύνδεσης. Φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η κύρια συνάντηση όλων των Αποφοίτων, θα είναι στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στην Αγριά, όπου έχει προγραμματιστεί υποδοχή, επαναφορά αναμνήσεων, φαγητό και γλέντι με ορχήστρα ποικίλης μουσικής.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» στην Αγριά, κατόπιν θετικής αντιμετώπισης από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος, έχει φροντίσει και την οργάνωση της 7ης Συνάντησης με κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε οι Απόφοιτοι που θα φτάσουν στην περιοχή μας από πολλές χώρες του κόσμου και από όλη την Ελλάδα, να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές και να επιστρέψουν στα σπίτια τους γεμάτοι θετικές εντυπώσεις από τον τόπο μας.

ΠΗΓΗ

Prev ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Ο λαός δεν ξεχνά το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής
Next Αφιερωμένη στις φιλοπεριβαλλοντικές τεχνικές καλλιέργειας η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας