“Θαμυριάδες” – Σ. Ευθυμιάδης στις ΧορωδιοΓραφίες

Την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στις ΧορωδιοΓραφίες, τη ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Πρόγραμμα που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα αφιέρωμα στη βραβευμένη Χορωδία «Θαμυριάδες» από τον Πολύγυρο της Χαλκιδικής και στο δεύτερο μέρος, συνέντευξη με τον μαέστρο Στέφανο Ευθυμιάδη.

ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ2.jpgΤο γυναικείο φωνητικό σύνολο «Θαμυριάδες» έχει ευρύ ρεπερτόριό που περιλαμβάνει έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών, κλασικά, έντεχνα, αλλά και παραδοσιακά, καθώς και επιλογές έργων ποπ, ροκ και μιούζικαλ και απέσπασε χρυσό μετάλλιο στην πρώτη του συμμετοχή σε διαγωνισμό, στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA. Ο Θάμυρις ή Θαμύρας ήταν, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, θρυλικός ποιητής, τραγουδιστής και μουσικός, στον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν ποιήματα και ωδές καθώς και νεωτερισμούς στη μουσική. Από τον Φεβρουάριο του 2013, μαέστρος του φωνητικού συνόλου είναι η Μαρία Παπαγεωργίου.

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αριστερά ο Στεφ. Ευθυμιάδης και δεξιά ο Γ. Διαμαντόπουλος

Ο μαέστρος Στέφανος Ευθυμιάδης γεννήθηκε στην Καρδίτσα, σπούδασε Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή μουσική , στον τομέα της διεύθυνσης χορωδίας έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και την Ιταλία. Ίδρυσε και διηύθυνε πολλές ανδρικές μικτές, καθώς και εκκλησιαστικές χορωδίες. Έχει πολλές συναυλίες στο ενεργητικό του στην Ελλάδα και το εξωτερικό .Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς όπου χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης από πλείστες όσες χορωδίες. Έχει τιμηθεί από διάφορους οργανισμούς για την προσφορά του στο χορωδιακό τραγούδι. Ιδιαίτερη στιγμή για τον Στέφανο Ευθυμιάδη, η βράβευση της εναρμόνισης της «Καραγκούνας».
Παραγωγή- επιμέλεια-παρουσίαση: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Ηχογράφηση: Νίκος Κουφογάζος

ΠΗΓΗ