Θρησκευτική συναυλία από το Ωδείο Καρδίτσας

Βυζάντιο και Δύση συνυπάρχουν στην Μεγάλη Θρησκευτική Συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης, που θα πραγματοποιηθεί στο Παυσίλυπο Καρδίτσας, την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου στις 11.45 π.μ. Το Ωδείο – Ευθυμιάδη συνεχίζει την παράδοση του, και δίνει το μουσικό παρόν στις Άγιες Μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με τη συγκεκριμένη συναυλία.

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Ευθυμιάδης και οι συνεργάτες του με τα μουσικά σύνολα και τους σολίστ του Ωδείου, δίνουν το παρόν σε μια συναυλία των Καρδιτσιωτών, ντόπιων και ετεροδημοτών.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από ιεροψάλτες, πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Ύμνους υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Δεξιού Ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κ. Δημήτρη Καταραχιά.

Θα επακολουθήσει πρόγραμμα Κλασσικής, Σύγχρονης και Παραδοσιακής Θρησκευτικής μουσικής που θα ερμηνεύσουν σολίστ και μουσικά σύνολα του Ωδείου.

Επιλεγμένοι μαθητές από την τάξη τραγουδιού του Ωδείου της καθηγήτριας Κατερίνας Οικονόμου, θα ερμηνεύσουν θρησκευτικές άριες από καντάτες και όπερες. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Καθηγήτρια Γιούλη Αγιώτη.

Η Παιδική Χορωδία του Ωδείου θα ψάλει ύμνους και τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Τέλος, το πρόγραμμα θα κλείσει η Μικτή Χορωδία του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει κατεξοχήν θρησκευτικά έργα υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη. Γνωστοί ηθοποιοί θα απαγγείλουν κείμενα και ποιήματα της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΠΗΓΗ

Prev Εκδήλωση - διαγωνισμός «Λαζαρίνες Δήμου Σοφάδων»
Next Γενική άσκηση σεισμού σε σχολεία της Καρδίτσας