“Ιατρείο της Γειτονιάς” θα λειτουργήσει στο Βόλο

Ο Βόλος είναι μεταξύ των πόλεων όπου θα λειτουργήσουν «ιατρεία της γειτονιάς», οι διαδικασίες για την δημιουργία και στελέχωση των οποίων ξεκινούν άμεσα. Πρόκειται για 239 ιατρεία συνολικά, τα οποία θα επεκταθούν σταδιακά σε ολόκληρη την χώρα και θα λειτουργούν ως δομές που θα παρέχουν εξωνοσοκομειακή (πρωτοβάθμια) φροντίδα.Η σχετική τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί από τον υπουργό Υγείας και έτσι, ανοίγει πλέον, ο δρόμος για την στελέχωση των πρώτων δομών.

Το εγχείρημα ξεκινά πιλοτικά, θα είναι τετραετούς διάρκειας και θα καλυφθεί με κοινοτικούς πόρους. Η πρόσβαση δε, για τους πολίτες θα είναι καθολική, δωρεάν και με ίσους όρους κάλυψης.

Οι «Τοπικές Ομάδες Υγείας» – όπως είναι η ακριβής ονομασία των δομών – στελεχώνονται από επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι εκτιμώνται (σε πρώτη φάση) σε περισσότερους από 3.000 γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Κάθε μονάδα θα διαθέτει τουλάχιστον έναν γενικό γιατρό ή παθολόγο ή παιδίατρο, έναν νοσηλευτή ή επισκέπτη Υγείας και έναν απασχολούμενο ως διοικητικό προσωπικό. Η πρόσληψη θα γίνεται με απόφαση των διοικητών της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), έπειτα από προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων. Η προκήρυξη θα βγαίνει από το υπουργείο Υγείας και θα εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ

Prev Στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Παλαμά
Next Βόλος: Οι φωτογραφίες των δραστών αποπλάνησης ανηλίκου