Κάλεσμα σε συνέλευση του “Μετώπου ενεργών πολιτών Βόλου”

Μοιράσου το άρθρο:

Την πρώτη της ανοιχτή συνέλευση πραγματοποιεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις έξι το απόγευμα η αυτοδιοικητική κίνηση «Μέτωπο ενεργών πολιτών Βόλου» στο Μεταξουργείο και καλεί όλους να συμμετέχουν.

Πρόσκληση

Δεν σκεφτήκαμε ότι είμαστε λίγοι, μετρημένοι, ότι είμαστε οι γνωστοί – άγνωστοι «ενοχλητικοί» της κάθε αντιδραστικής δημοτικής αρχής και των καναπεδάτων νοικοκυραίων της πόλης, αλλά ότι οι λίγοι και μικροί κάποιες φορές μπορούν το Μικρό να κάνουν Μέγα, οι Λίγοι να γίνουν Πολλοί όταν η ανάγκη και το δίκιο τους προστάζει!

Ύστερα είπαμε, να γίνουμε περισσότερο πολιτικά ενεργοί, αυτό πρέπει να γίνει κυρίως στην μικρή κλίμακα του τόπου που ζούμε, σύμφωνα με το μότο «Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά», και, πάντα στο πλαίσιο της αυτονομίας, της αυτοδιαχείρισης και της αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Οι παραπάνω σκέψεις, τελεσίδικα σχεδόν μας οδήγησαν, -κι αυτός ήταν ο πρώτος στόχος-, να ενώσουμε όλες τις αριστερές – προοδευτικές δυνάμεις, ανένταχτες και μη, ούτως ώστε όλοι μαζί να κάνουμε ένα μέτωπο όλων των κινημάτων της πόλης, όλων των ενεργών πολιτών, που θα παραμείνει διαχρονικά, δηλαδή. και μετά τις δημοτικές εκλογές, σαν οργανωτική ομπρέλα των επιμέρους κινημάτων.

Ο δεύτερος στόχος μας, επίσης καίριος και σημαντικός: να σπάσουμε το απόστημα του μαύρου και της ύβρεως στην πόλη μας, να βάλουμε ένα φρένο στην παράταξη του νυν Δημάρχου, που εδώ και πάνω από 4 χρόνια με τον αυταρχισμό και την φασίζουσα νοοτροπία του βύθισε τον Δήμο στο έρεβος του σκότους και του άκριτου λαϊκισμού.

Ξέραμε εκ των προτέρων, τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε σε όλα τα επίπεδα και  πως δυστυχώς, πολλά αρνητικά έως και υβριστικά θα ακούσουμε και θα δούμε. Αλλά παίρνουμε δύναμη από το δίκιο αίτημα όλων των κατοίκων του δήμου Βόλου που προσπαθούμε να εκφράσουμε και την ανάγκη του να ζουν σε ένα δήμο με καθαρό αέρα, φθηνό και ποιοτικό νερό, με αλληλεγγύη, που δε θα χρησιμοποιείται από τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ ως ορμητήριο για τα δολοφονικά του σχέδια και τέλος θα αξιοποιεί την πλούσια φυσική ομορφιά και ιστορία του τόπου προς όφελος όλων των πολιτών κι όχι για τα κέρδη λίγων και το θεαθήναι.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ