Κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών Σποράδων – ert.gr

Την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων ώστε να βγουν απο την απομόνωση τα νησιά Σκόπελος και Αλόννησος επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντοριανό, ο δήμαρχος Σκιάθου Δημ. Πρεβεζάνος.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Είναι σημαντική η πρωτοβουλία σας για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών. Ο συσχετισμός ακτοπλοΐας και αεροπλοΐας είναι πολύ εύστοχος και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην κάλυψη αυτών των αναγκών.

Η Σκιάθος διαθέτουσα και αεροδρόμιο είναι σε καλύτερη θέση ως προς τις συγκοινωνίες γενικά. Εάν, δε, μπορούσε να ανοίξει η γραμμή Θεσσαλονίκης-Σκιάθου αεροπορικώς, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα διαχρονικό. Εκείνο που θα βοηθήσει και τα άλλα νησιά, είναι να υπάρξει συντονισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων ώστε να βγούν απ’ την απομόνωση η Σκόπελος και η Αλόννησος.

Τέλος θερμή παράκληση, να μην δίνεται εύκολα η δυνατότητα στην οποιαδήποτε ακτοπλοϊκή εταιρεία να δρομολογεί μη αξιόπλοα σκάφη, όπως π.χ. το F/D « ΕΡΑΤΩ», το οποίο κατά το μήνα Ιανουάριο εκτέλεσε μόνο 7-8 δρομολόγια στη γραμμή Βόλου-Σποράδων λόγω βλαβών ή ορίου μποφόρ (6).

 

ΠΗΓΗ