Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο – Τραυματισμένα 20 παιδιά

Είκοσι παιδιά τραυματίσθηκαν στο Δημοτικό σχολείο τους, από έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη, ανακοινώθηκε από τις αρχές της συνοικίας Σιτσένγκ, στο δυτικό Πεκίνο.
Η επίθεση, σημειώθηκε στις 11:17 (05:17 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times και το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο δράστης ήταν οπλισμένος με σφυρί.

Για τον δράστη τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για συντηρητή του σχολείου καταγόμενο από τη βορειοανατολική Κίνα και ηλικίας 49 ετών, ο οποίος, απογοητευμένος από την προσεχή εκπνοή του συμβολαίου εργασίας, εκδικήθηκε στρεφόμενος εναντίον των παιδιών.

Αυτός ο τύπος των επιθέσεων με στόχο σχολικά ιδρύματα ή μαθητές δεν είναι σπάνιος στην Κίνα.

Τον Νοέμβριο 2018, 20χρονος άνδρας σκότωσε έναν μαθητή και τραυμάτισε εννέα άλλους, καθώς και δύο καθηγητές σ’ ένα τεχνικό σχολείο της νοτιοδυτικής επαρχίας Γιουνάν.

Το 2017  29χρονος άνεργος είχε σκοτώσει πέντε παιδιά ρίχνοντας πάνω τους το αυτοκίνητό του την ώρα που διέσχιζαν τον δρόμο μπροστά από Δημοτικό σχολείο στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ.

Τον Απρίλιο 2018 ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε εννέα μαθητές κολλεγίου και τραυμάτισε 12 άλλους την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους στη βόρεια Κίνα. Ο άνδρας, ο οποίος στη συνέχεια εκτελέσθηκε, είχε θελήσει να εκδικηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο επειδή οι συμμαθητές του τον περιγελούσαν όταν ήταν ο ίδιος μαθητής στο σχολείο αυτό.

Τον Ιανουάριο 2017, ένας άνδρας οπλισμένος με κουζινομάχαιρο τραυμάτισε 11 παιδιά σε νηπιαγωγείο της νότιας αυτόνομης περιφέρειας Γκουανγκσί. Την ίδια χρονιά, τον Ιούνιο, μια βόμβα εξερράγη έξω από παιδικό σταθμό στη Φενγκσιάν, στην ανατολική Κίνα, η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε σ’ έναν 22χρονο εσωστρεφή άνδρα που υπέφερε από προβλήματα υγείας και είχε γράψει «θάνατος» και «καταστροφή» στους τοίχους του διαμερίσματός του.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή εκτελέστηκε στην Κίνα ένας άνδρας που μαχαίρωσε και τραυμάτισε 12 παιδιά το 2017 στην πόλη Πινγκξιάνγκ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠΗΓΗ