Καθαρός ο Παγασητικός σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ

Δεν υφίσταται μόλυνση του Παγασητικού κόλπου από επιβαρυμένα με κολοβακτηρίδια, e-coli και εντερόκκοκους λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας μέτρησης που δημοσιοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Απόστολος Γαλάτης.

Το δείγμα, όπως και άλλα τα οποία θα δοθούν στην δημοσιότητα στη συνέχεια, ελήφθη από διαπιστευμένο εργαστήριο στο Βόλο στις 27 Ιανουαρίου 2017 και παραδόθηκε σήμερα στη ΔΕΥΑΜΒ. Όπως επισήμανε ο κ. Γαλάτης, τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έλαβε εργαστήριο της Αθήνας αναμένονται εντός των επομένων ημερών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, στο συγκεκριμένο δείγμα που ελήφθη σε βάθος 40 μέτρων και σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο που εκβάλλει ο αγωγός λυμάτων στο Αγκίστρι, τα κολοβακτιρίδια είναι 76 στα 100 ml με όριο τα 500 ml, τα e-coli είναι 4 στα 100ml με όριο τα 500 το ίδιο και οι εντερόκοκκοι με όριο όμως τα 200.

“Ο Παγασητικός ήταν, είναι και θα είναι καθαρός” επισήμανε ο κ. Γαλάτης. Επιπλέον επισήμανε ότι το τρόπος που έκανε την δειγματοληψία η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αμφισβητούνται από τη ΔΕΥΑΜΒ και υπενθύμισε ότι αυτά δημοσιοποιήθηκαν στον τύπο, πριν καν παραδοθούν στην επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα δείγματα έλαβε η Διεύθυνση Υγείας το Δεκέμβριο του 2016 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι τιμές στα ολικά κολοβακτηριοειδή και τα ecoli ανέρχονται σε εκατομμύρια ή και σε χιλιάδες ανά mlg. Άλλωστε ήδη τα στοιχεία έχουν παραδοθεί στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Τιμητική εκδήλωση για τον εκπαιδευτικό Ι. Πατρικό
Next Οι άδειες λαϊκών σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου