“Καλά Χριστούγεννα” με μουσείο σοκολάτας από το δήμο Βόλου

Εργαστήριο σοκολάτας, μουσείο σοκολάτας σκοπεύει να δημιουργήσει ο δήμος Βόλου στην πλατεία Πανεπιστημίου, την περίοδο των εορτών του 2017-2018. Τις όποιες κατασκευές χρειαστεί να γίνουν και τη σχετική διαμόρφωση ανέλαβε να κάνει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Πανεπιστημίου στο Νομικό Πρόσωπο από 1ης Σεπτεμβρίου 2017 έως και 30 Ιανουαρίου 2018 για την διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, «σύμφωνα με το Ν. 3463/2006 άρθρο 185 παρ. 2 το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να παραχωρεί δωρεάν τη χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα».

Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου διαφώνησε, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, δεν μπορεί να παραχωρηθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ λείπουν μία σειρά εγκρίσεων από αρμόδιες υπηρεσίες. Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

ΠΗΓΗ