Καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία των ζώων από Δήμο Καρδίτσας και φιλοζωϊκές οργανώσεις

Καμπάνιες ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ευζωίας των ζώων και ιδιαίτερα των αδέσποτων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από φιλοζωϊκες οργανώσεις και σωματεία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Ειδικότερα το Φιλοζωϊκό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας ΔΙΑΣΩΖΩ και η εθελοντική φιλοζωϊκή ομάδα φοιτητών του τμήματος ΑκτηνΑ (Αδέσποτη Κτηνιατρική Αγκαλιά) σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας έστησαν περίπτερο, όπου εθελοντές και φοιτητές διένειμαν στους πολίτες φυλλάδια με ενημερωτικό περιεχόμενο για θέματα όπως η υιοθεσία αδέσποτων ζώων, η στείρωση, η φροντίδα και ο εμβολιασμός των κατοικίδιων ζώων κ.α.

Δικό της περίπτερο με την υποστήριξη του Δήμου έστησαν και οι φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας μέλη της IVSA ( Παγκόσμια Οργάνωση Φοιτητών Κτηνιατρικής) – IVSA Thessaly, πραγματοποιώντας ανάλογες δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος συνοδευόμενος απο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παν. Μαντζιάρα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κων. Ξυλομένο και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κ. Σωτ. Μπακαλάκου επισκέφθηκε
και τα δύο περίπτερα συγχαίροντας τους εθελοντές και τους φοιτητές για την πρωτοβουλία τους, επισημαίνοντας οτι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων μας υπενθυμίζει οτι ο σεβασμός προς τα ζώα είναι υποχρέωση όλων μας. “Ο Δήμος Καρδίτσας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να διαχειριστεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία όλων των δημοτών, την οποία επιδιώκουμε και επιζητούμε.” τόνισε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ

Prev "Έφυγε" ο δ/ντης του Οφθαλμολογικού Τμήματος  του Νοσοκομείου Βόλου, Κ. Μπαρπάκης
Next Ένα στα δύο καταστήματα στο Βόλο με μείωση πωλήσεων