Καρδίτσα: Έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα γίνονται εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας και στο Παράρτημα Σοφάδων. Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Βασίλης Σουφλάκος μιλώντας στην πρωινή ζώνη του δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι απευθυνεται σε όλους τους ενήλικες που θέλουν να «αρπάξουν» τη δεύτερη ευκαιρία για να αποκτήσουν σε 2 χρόνια και χωρίς εξετάσεις Απολυτήριο Γυμνασίου αξιοποιώντας το καινοτόμο, δημιουργικό, ευέλικτο και φιλικό περιβάλλον του Σχολείου. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα να δημιουργηθεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε λυκειακές σπουδές. Εκτίμησε δε ότι αν λειτουργούσε τέτοιο σχολείο, το ποσοστό που θα συνέχιζε θα αυξάνονταν κατακόρυφα από το 10% που είναι σήμερα. Επιπλέον να σημειωθεί ότι στο παράρτημα που λειτουργεί στους Σοφάδες, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι ρομά.

Τα πλεονεκτήματα της φοίτησης η οποία είναι εντελώς δωρέαν, συνοπτικά:

-Η φοίτηση στο σχολείο είναι προϋπόθεση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

-Διάρκεια σπουδών: απόκτηση ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ σε δυο (2) σχολικά χρόνια (στα Γυμνάσια της Τυπικής Εκπαίδευσης είναι 3 χρόνια)

-Προαγωγή-Αποφοίτηση: Χωρίς εξετάσεις, το μοναδικό κριτήριο είναι η συνεπής φοίτηση.

-ΔΩΡΕΑΝ Μετακίνηση μαθητών: με ταξί (ή αστικό ή υπεραστικό λεωφορείο).

-ΔΩΡΕΑΝ γραφική ύλη (τετράδια, υλικά, βιβλία κ.λ.π.)

-ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή μαθητών σε: εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές (λεωφορεία, ξενοδοχεία), εκδηλώσεις γίνονται χωρίς καμιά οικονομική συμμετοχή των μαθητών μας (εντελώς δωρεάν γι’ αυτούς).

-ΔΩΡΕΑΝ Συμβουλευτικές υπηρεσίες: ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ο Σύμβουλος Ψυχολόγος αποτελούν μία από τις καινοτομίες των ΣΔΕ.

-Ωράριο μαθημάτων: απογευματινές ώρες (16:45 – 20:30)

Μαθήματα: Τα μαθήματα διδάσκονται σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς δεν ακολουθείται η ύλη και το πρόγραμμα του τυπικού (πρωϊνού) σχολείου. Αντίθετα, το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο, καινοτόμο, που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας (περιλαμβάνει και το παράρτημα Σοφάδων) λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων και απευθύνεται σε ενήλικες Έλληνες πολίτες και μετανάστες. Στην Καρδίτσα στεγάζεται σε νέο ιδιόκτητο πλήρως εξοπλισμένο κτίριο, ενώ στο παράρτημα Σοφάδων φιλοξενείται στο 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων. Το νέο κτίριο στην Καρδίτσα, διαθέτει 3 αίθουσες διδασκαλίας (με 2 εργαστήρια Πληροφορικής), 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία καθηγητών και διευθυντή. Έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για να εξυπηρετεί όλες τις ομάδες πληθυσμού (πχ. ΑΜΕΑ). Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι κατάλληλη για εκδηλώσεις καθώς είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση με συσκευή DVD player, projector, σύνδεση Internet, κ.λ.π.). Τα ΣΔΕ της χώρας μας συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο -Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)». Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το σχολείο μας βρίσκεται στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος 1ου-6ου Γυμνασίου Καρδίτσας πίσω από το Δημοτικό Στάδιο.

Επικοινωνία:
τηλ/fax (σταθερό) 24410-73995, κινητό (6946113374)
website: http://sde-kardits.kar.sch.gr, e-mail: [email protected]

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 1 – 20 Σεπτεμβρίου (καθημερινά από 17:00 έως 19:00)

ΠΗΓΗ

Prev Graffiti από τριάντα καλλιτέχνες σε κτίρια του Βόλου
Next Εκατοντάδες παραβάσεις του ΚΟΚ και του Γενικού Κανονισμού Λιμένα