Καρδίτσα: Αύξηση βάσεων στα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων και Ξύλου και Επίπλου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας αύξηση στη βάση εισαγωγής κατά 74,5% παρουσίασε το ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων που εδρεύει στην Καρδίτσα. Συγκεκριμένα η βάση διαμορφώθηκε στα 7.254 μόρια έναντι των 4.156 που ήταν το 2016. Αύξηση σημειώθηκε και στο ΤΕΙ Σχεδιασμού Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, με μόρια εισαγωγής 6.259 έναντι των 5.502 το 2016 (13,8%). Η βάση στο ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος,που «επέστρεψε» στο μηχανογραφικό της ακαδημαϊκής περιόδου 2017 – 2018, διαμορφώθηκε στα 6.517 μόρια. Το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας συγκέντρωσε 11.213 μόρια, ενώ το 2016 είχε συγκεντρώσει 12.731 (-11,19%). Τέλος η βάση εισαγωγής στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαμορφώθηκε στα 17.315 μόρια, σημειώνοντας πτώση κατά 3,3% σε σχέση με το 2016.

Στο μεταξύ τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και της Καρδίτσας δόθηκε με την ανακοίνωση των ονομάτων. Σε μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, συγχαίρει τους επιτυχόντες, καλώντας παράλληλα όσους δεν κατάφεραν την εισαγωγής τους σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα να μην απογοητευτούν.
«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τους επιτυχόντες ξεκινά σε λίγο μια καινούργια ζωή. Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο και όμορφο ξεκίνημα, καθώς στα φοιτητικά τους χρόνια θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και εφόδια για την υπόλοιπη ζωή τους. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους επιτυχόντες όσο και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που μόχθησαν μαζί τους για να φέρουν αίσιο αποτέλεσμα. Επίσης θα πρέπει να εξάρω το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών λειτουργών της Καρδίτσας, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κρατούν την περιοχή μας ψηλά στη λίστα επιτυχιών για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι όσοι υποψήφιοι σε αυτή τη φάση δεν πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο δεν θα πρέπει να απογοητευτούν. Έχουν μπροστά τους πολλές δυνατότητες και νέες ευκαιρίες τις οποίες είμαι βέβαιος πως θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.
Εύχομαι σε όλους τους επιτυχόντες να έχουν μια παραγωγική και ευχάριστη φοιτητική ζωή!

ΠΗΓΗ

Prev Στη θάλασσα άφησε την τελευταία του πνοή ηλικιωμένος
Next Εγκαινιάστηκε ο αγωγός ύδρευσης παραλίμνιων οικισμών Λ. Πλαστήρα